Egyéb kategória

Így válhatsz három egyszerű lépésben a plank mesterévé!

Az olyan gyakorlatok, mint a plank, a húzódzkodás vagy a fekvőtámasz bakancslistás erősítő gyakorlatoknak számítanak a legtöbb saját súlyos edzéstervben. Azonban a gyakorlatok helyes kivitelezése korántsem könnyű feladat. Ha az ember nem a megfelelő izomcsoportokat feszítve tartja meg testét, miközben mondjuk plankkel, akkor a gyakorlat sokkal kevésbé lesz hatásos.

vous - 2019.05.30.
Így válhatsz három egyszerű lépésben a plank mesterévé!

Éppen ezért arra gondoltunk, hogy megmutatjuk a plank helyes kivitelezésének módját, továbbá azt is, hogyan válhattok a gyakorlat mestereivé, csupán három egyszerű lépésben.

plank

plank
Forrás:
iStock

Miért fontos a plank?

Azért, mert ez az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb törzserősítő gyakorlat, aminek rengetegféle formája van, ezért ezeket kombinálni is lehet, így sokáig gyakorolható és a gyakorlat nehézségi szintje is könnyen növelhető. Emellett megerősíti a törzs izmait, a mély hátizmokat (ezáltal javítja a tartást) és természetesen a hasfalat is.

Az első lépés

Ha nem tudod megtartani a planket húsz másodpercnél tovább, akkor első lépésben próbálkozz a fekvőtámasz tartással.

Figyelj a következőkre: közelítsd egymáshoz a lapockáidat, feszítsd meg a hasad, és ami a legfontosabb, tartsd egyenesen a hátad! Eleinte érdemes tükör mellett csinálni, hogy korrigálhass a helytelen tartáson. Mivel a plank szinte minden izomcsoportot megdolgoztat, fontos, hogy tónusban tartsd a tested a lábujjaidtól a fejed búbjáig.

Akkor léphetsz tovább, ha legalább háromszor egy percig meg tudod tartani magad fekvőtámasz tartásban!

A cikk folytatásáért kattintsatok a Sport4you.hu oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: