Egyéb kategória

Öt jó ok, amiért a szép időben érdemes nyeregbe pattanni

Ha valakihez odamennénk az utcán, és azt mondanánk neki, hogy képzelje el a számára tökéletes vakációt, valószínűleg a pihenés, a semmittevés, és a mozgást nem igénylő tevékenységek jutnának eszébe. Valóban ezek szükségesek ahhoz, hogy igazán feltöltődjünk a jó időben? Szerintünk nem! 

vous - 2019.05.05.
Öt jó ok, amiért a szép időben érdemes nyeregbe pattanni

Itt a tavasz, vége a borongós, hideg időnek, ha eddig nem is mozogtunk rendszeresen, most mindenképpen megéri választani egy mozgásformát. Mi a biciklizést is ajánljuk, és öt pontban meg is magyarázzuk, hogy miért!

bicikli

bicikli
Forrás:
Unsplash

Jót tesz a szívnek!

A biciklizés épp megfelelő mértékben dolgoztatja meg a szívet. A megemelkedett pulzusszám következtében a vérben több oxigén fog szállítódni, és a vérkeringést is fokozza. Így nem csak a szívnek, de közvetetten az egész test vérellátásának jót tesz.

Tökéletes kikapcsolódás!

A munkában felhalmozott stresszt legkönnyebben a természet közelségével oldhatjuk. Nincs is jobb egy kiadós, feszültségoldó, erdei biciklitúránál! Azzal, hogy az erdőben oda kell figyelnünk minden kis pocsolyára, buckára, és növényre, azzal elterelhetjük a gondolatainkat a mindennapi problémákról.

A cikk folytatását a Sport4you.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek