Egyéb kategória

Igen, előfordul, hogy a műmell életet ment

Kevesen gondolunk erre az opcióra, mégis tény: a plasztikázott mell egy lőfegyveres támadás esetén akár életet is menthet, mivel így 20 százalékkal kevésbé jut mélyre a mellkasban a golyó – olvashatjuk a Journal of Forensic Sciences című szaklapban.

vous - 2018.06.20.
Igen, előfordul, hogy a műmell életet ment

Az elmúlt években a plasztikai sebészeti beavatkozások egyre széleskörűbb elterjedésével párhuzamosan egyre több nő életét műmellei mentik meg. Köztük van egy Eileen Likness nevű kanadai hölgy is, aki az implantátumnak köszönhetően maradt életben.

Mivel a mellkas táján számos létfontosságú szerv és érrendszer található, a lőtt seb ezekben az esetekben szinte mindig végzetes.

A University of Utah munkatársai azt vizsgálták, hogy vajon az emberi mellkas állgához hasonló szintetikus  gélbe lőtt golyó hogyan viselkedik magában, illetve akkor, ha mellimplantátum veszi azt körül.

A kutatás során egy kézi lőfegyvert használtak, amely 2,5 méterről lőtt a célpontra. Az implantátum egy 750 köbcentis, D kosaras mell formátumának felelt meg. A szakemberek szerint a lőtt seb ilyen 20 százalékkal kevésbé mély, így létfontosságú szerveket menthet meg.

Más vélemények szerint az implantátum ennek ellenére lőfegyveres támadáskor veszélyesebb, mintha nem lenne: a szétlőtt anyagok ugyanis súlyos fertőzéseket és sérüléseket okozhatnak a szervezetben.

mell

„A bimbó a helyén marad műtét után?” – Most mindent megválaszolunk a szilikonmellről

A legtöbbünk fejében a szilikonmell nagyjából Pamela Andersonnal egyenlő, legalábbis rajta keresztül ismertük meg a mellnagyobbítás műfaját, és azt kell, mondjam, nem tett nagyon jót a beavatkozás PR-jának. Ugyanis míg azzal teljesen ki vagyunk békülve, ha valaki az elálló füleit megcsináltatja, viszont amikor egy lány a melle miatt fekszik kés alá, azonnal jönnek a sztereotípiák és persze a KÉRDÉSEK. Most pedig még a legvadabbakra is válaszolunk egy olyan lány segítségével, aki bevállalta a műtétet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!