Egyéb kategória

Mennyi kalóriát kell fogyasztanunk ahhoz, hogy fogyni tudjunk? Itt a válasz!

A kalóriaszámolgatás nem a legjobb módja az egészséges életmódnak, de ha most kezdünk neki vagy konkrét céljaink vannak a testünkkel kapcsolatban, nagyon hasznos eszköz lehet arra, hogy kontrolláljuk, mennyit eszünk. De mennyi kalóriát is kellene pontosan fogyasztanunk ahhoz, hogy meginduljon a fogyás? Ez nagyon sok tényezőtől függ – de itt vannak a legfőbb irányelvek!

vous - 2018.04.27.
Mennyi kalóriát kell fogyasztanunk ahhoz, hogy fogyni tudjunk? Itt a válasz!

A fogyás matekja pofonegyszerű: több kalóriát kell elégetnünk egy nap, mint amennyit beviszünk, és így a szervezetünk a zsírraktárakhoz fog nyúlni, hogy az energiadeficitet pótolja. Magyarán: elkezdünk fogyni! Egyszerű, nem igaz?

Nos, annyira mégsem: ahhoz ugyanis, hogy a fogyás egészséges ütemben haladjon, nagyon sok más faktort is bele kell számolni az egyenletbe.

Ha például túl kevés kalóriát viszünk be, a szervezetünk vészüzemmódra kapcsolhat, és azt hiheti, hogy most hosszabb éhezés következik – ennek pedig az az eredménye, hogy elkezdi visszatartani a zsírmennyiséget, hogy legyen mihez nyúlnia később.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ide kattintva olvashatjátok.  

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.