Egyéb kategória

A magyarországi menzaforradalom mellett áll ki Rezes Judit színésznő

Azt tudjuk, hogy naponta minimum háromszor kell ennünk zöldséget vagy gyümölcsöt. De az sem mindegy, hogy hol vásároljuk ezeket, és mennyi vegyszer éri őket. A tudatos vásárlók a vegyszermentes, hazai zöldséget és gyümölcsöt keresik, de fontos lenne, hogy a menzákon is ilyeneket kapjanak a gyerekek. Rezes Judit, a Katona József Színház színésznője is emellett kampányol.

vous - 2018.04.17.
A magyarországi menzaforradalom mellett áll ki Rezes Judit színésznő

A színésznő a Greenpeace Magyarország számára készített kampányvideóban elmeséli, hogy szerencsés, mert a családja, így az ő számára is mindig fontos volt a környezettudatosság. Mióta van egy kisfia, azóta az a legfontosabb és a legtermészetesebb, hogy az ő egészségére is odafigyeljen. Szerinte az lenne a legjobb, ha nemcsak otthon, hanem az iskolában is vegyszermentes, ökogazdálkodásból származó zöldséget és gyümölcsöt, illetve az ezekből készült ételeket kapna.

A Greenpeace azért küzd, hogy az iskolák és óvodák már 2018 végére 10%-ra növeljék a bioalapanyagok arányát. 2020 decemberéig ezt az arányt 30%-ra kell emelniük, de félő, hogy mindez csak papírra vetett szöveg marad, és nem tesznek majd semmit. Ezért kéri a Greenpeace Magyarország, hogy minél többen írják alá a petíciót.

Objektum doboz

Objektum doboz

Felelős Gasztrohős

Narancs helyett magyar „superfooddal” az őszi–téli vitaminhiány ellen

Az vagy, amit megeszel – mondják. Nézzetek csak a tányérotokra, vagy gondoljátok át, mit ettetek ma eddig. Tudjátok, honnan származik a zöldség, a gyümölcs? És biztos, hogy a gojibogyónak, quinoának vagy chiamagnak nem lenne hasonlóan értékes, de lényegesen költségkímélőbb hazai alternatívája? És azt, hogyan tudjátok a narancs, mandarin és grépfrút helyett felturbózni a vitaminraktáratokat télen? A Felelős Gasztrohős munkatársával, Vighné Boóc Judittal beszélgettünk >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.