Egyéb kategória

Vége a szőke nős vicceknek: bebizonyították, hogy ők a legokosabbak!

Ki ne hallott volna már szőke nős viccet – és érezte volna magát megalázva még akkor is, ha éppenséggel barna vagy fekete hajú. A VOUS ünnepélyes pillanatot oszt meg ma veletek, amire már régóta vártunk: a szőke nős vicceknek lőttek, ugyanis tudományosan bizonyították, hogy a szőkék kifejezetten intelligensek!
vous - 2016.03.25.
Vége a szőke nős vicceknek: bebizonyították, hogy ők a legokosabbak!

A szőke nőket butának és tájékozatlannak beállító viccek mindig is divatosak voltak a férfiak körében, olyannyira, hogy egy idő után még Hollywood is hadat üzent nekik az olyan tematikájú filmekkel, mint a nagy kedvencünk, Marilyn Monroe által fémjelzett Szőkék előnyben vagy a Doktor Szöszi. Ezek a filmek arra épültek, hogy felszámolják a rosszindulatú sztereotípiát, miszerint összefüggés van egy nő hajszíne és az intelligenciája között – más szóval csak azért, mert egy nő szőkének született, már nem is lehet okos vagy sikeres a munkájában.

Mostantól azonban már nincs szükségünk Reese Witherspoon közbenjárására ahhoz, hogy bizonyítsuk a társadalomnak, a szőkék igenis lehetnek ugyanolyan jó képességűek és okosak, mint bárki más – megteszi helyettünk a tudomány. Jay Zagorsky, egy Ohio-i Egyetem közgazdász-professzora vizsgálta a szőke haj és az intelligencia kapcsolatát, majd publikálta eredményeit egy gazdasági szaklap e havi számában.

Forrás:
Pexels

A kutató kiválasztott egy csoportot – embereket, akik bizonyos munkakörben szerettek volna elhelyezkedni –, és bizonyos időközönként interjút készített velük – mindegyikükkel legalább 26 alkalommal. A beszélgetésekben különböző IQ teszteket kombinált, az interjúalanyok pedig 14 és 21 év közötti férfiak és nők voltak, természetesen vegyes hajszínnel. A kutatás eredménye a nőknek megnyugtató, a férfiaknak talán meglepő: az eredeti szőke hajszínnel rendelkező interjúalanyok bizonyultak a legintelligensebbnek a nők körében!

A fehér bőrű, eredeti szőke nők átlag intelligenciaszintje 103,2 lett, a barnáké csak egy picivel kevesebb, 102,7, a vöröseké 101,2, a fekete hajúaké pedig 100,5. A szőke férfiak egyébként nem sokkal körözték le a nőket: átlag IQ szintjük 103,9 lett.

A tanulmány egyébként nem fedezett fel semmilyen kimutatható összefüggést a hajszín és az intelligenciaszint között, szóval barnák, vörösek és feketék, itt az ideje abbahagyni a szőkék ugratását!

Forrás:
Giphy
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.