Egyéb kategória

Vége a szőke nős vicceknek: bebizonyították, hogy ők a legokosabbak!

Ki ne hallott volna már szőke nős viccet – és érezte volna magát megalázva még akkor is, ha éppenséggel barna vagy fekete hajú. A VOUS ünnepélyes pillanatot oszt meg ma veletek, amire már régóta vártunk: a szőke nős vicceknek lőttek, ugyanis tudományosan bizonyították, hogy a szőkék kifejezetten intelligensek!
vous - 2016.03.25.
Vége a szőke nős vicceknek: bebizonyították, hogy ők a legokosabbak!

A szőke nőket butának és tájékozatlannak beállító viccek mindig is divatosak voltak a férfiak körében, olyannyira, hogy egy idő után még Hollywood is hadat üzent nekik az olyan tematikájú filmekkel, mint a nagy kedvencünk, Marilyn Monroe által fémjelzett Szőkék előnyben vagy a Doktor Szöszi. Ezek a filmek arra épültek, hogy felszámolják a rosszindulatú sztereotípiát, miszerint összefüggés van egy nő hajszíne és az intelligenciája között – más szóval csak azért, mert egy nő szőkének született, már nem is lehet okos vagy sikeres a munkájában.

Mostantól azonban már nincs szükségünk Reese Witherspoon közbenjárására ahhoz, hogy bizonyítsuk a társadalomnak, a szőkék igenis lehetnek ugyanolyan jó képességűek és okosak, mint bárki más – megteszi helyettünk a tudomány. Jay Zagorsky, egy Ohio-i Egyetem közgazdász-professzora vizsgálta a szőke haj és az intelligencia kapcsolatát, majd publikálta eredményeit egy gazdasági szaklap e havi számában.

Forrás:
Pexels

A kutató kiválasztott egy csoportot – embereket, akik bizonyos munkakörben szerettek volna elhelyezkedni –, és bizonyos időközönként interjút készített velük – mindegyikükkel legalább 26 alkalommal. A beszélgetésekben különböző IQ teszteket kombinált, az interjúalanyok pedig 14 és 21 év közötti férfiak és nők voltak, természetesen vegyes hajszínnel. A kutatás eredménye a nőknek megnyugtató, a férfiaknak talán meglepő: az eredeti szőke hajszínnel rendelkező interjúalanyok bizonyultak a legintelligensebbnek a nők körében!

A fehér bőrű, eredeti szőke nők átlag intelligenciaszintje 103,2 lett, a barnáké csak egy picivel kevesebb, 102,7, a vöröseké 101,2, a fekete hajúaké pedig 100,5. A szőke férfiak egyébként nem sokkal körözték le a nőket: átlag IQ szintjük 103,9 lett.

A tanulmány egyébként nem fedezett fel semmilyen kimutatható összefüggést a hajszín és az intelligenciaszint között, szóval barnák, vörösek és feketék, itt az ideje abbahagyni a szőkék ugratását!

Forrás:
Giphy
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.