Egyéb kategória

A világ legjobb fogyókúrás nasiját meg kell ismernetek!

Legelőször az olasz tengerparton ettem kókuszt, nem tudtam ellenállni annak a feelingnek, hogy megállítsam a homokos parton a kokkóó, kokkóó szavakat ordítozó árusokat, és vegyek tőlük egy szelet kókuszt. Először csalódás volt.
vous - 2016.01.08.
A világ legjobb fogyókúrás nasiját meg kell ismernetek!

Az volt, mert a dinnyeszeletre vágott kókuszt elfogyasztani nem könnyű, bár tény, a gránátalmát sem egyszerű megenni, de megéri, mert nagyon finom. Azonban a tömény kókusz íze sem volt csúcs, köze sem volt a reklámokban beállított ízvilághoz, nem lett tőle kékebb a szemem, és nem éreztem magam a tenger szülöttének sem. Úgy döntöttem, megmaradok inkább a mandula mellett, végül is hasonló az ízélmény.

Forrás:
pixabay

Aztán a kezembe került a boltokban a kókuszcsipsz. A rabja lettem. A kókuszcsipsz ugyanis vékony, gyakorlatilag fehér forgácsokból áll, melyeket megpirítanak kicsit, így a vékony szeletkék tényleg átadják azt a kókuszos, tejes ízt, amit a kókuszreszelékben és a tömény kókuszban egyáltalán nem érezhettek. Egy ilyen forgácsot elrágcsálni olyan, mintha elnyalogatnál egy kicsi illatos kókuszolajat, és egy pici sült krumplit ennél rá. Ráadásul még édes is!

Ez a finomság ugyanis tökéletes alternatíva, ha elkapna a sóvárgás a nassolás irányába, valami édesre vágynátok, de nem akartok hizlaló rágcsákat enni. A kókuszcsipsszel ugyanis nyugodt lelkiismerettel bűnözhettek, sőt még jót is tesztek magatokkal!

  • Segít fenntartani a telítettségérzetet.
  • Gomba-, vírus- és baktériumölő hatása van, így segít a candida elleni harcban.
  • Segíti a tápanyagok felszívódását.
  • Segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
  • Javítja az inzulin felszabadítását, csökkenti a vércukorszintet.
  • Gyorsítja a zsírok felszívódását és elégetését.
  • Energiabomba, így felér egy csésze kávéval.

Ne spóroljatok hát, ha kókuszról van szó, a finom, fehér kókuszforgácsokon kívül egyetek finom kókuszgolyót, egy isteni receptet meg is osztottunk veletek! A kókusztej is finom, és ne feledkezzetek meg a kókuszolaj áldásos hatásairól, csodákat tesz a hajatokkal és a bőrötökkel!

Ajánlott cikkek