Egyéb kategória

3 helyzet, amikor ne hámozzátok meg a répát

Tudom, örökre beleégett az agyatokba a kép, ahogyan anyukátok az újságpapír fölött pucolja a répát, és igen, okkal pucoljátok meg. Ám van három eset, amikor teljesen felesleges alávetnetek magatokat ennek a tortúrának.
vous - 2016.03.08.
3 helyzet, amikor ne hámozzátok meg a répát

Bevallom, én szívből gyűlölök répát pucolni, mert a mozgássérült bal kezem miatt még mindig nem találtam meg azt a technikát, amivel ne dózerólnám le a konyhát, ne szánkózna végig a répa a konyhapulton, mintha valamilyen csúszóbajnokságon indulna, vagy simán csak ne tűnjön úgy, mintha le akarnék döfni valakit a szerencsétlen répával.

Akik hasonló okok miatt nem szívlelik a répa pucolását, azoknak most van rögtön három jó hírem, ugyanis ennyi esetet tudok hozni nektek a PureWow oldalról, amikor felesleges megszabadítanotok a répáitokat a héjuktól.

Centrifugázás előtt

Forrás:
pixabay

Ha jó alaposan megmossátok a répaszálakat, akkor teljesen felesleges megpucolnotok, hiszen úgyis pépesre turmixoljátok, a tápanyag ugyanúgy benne marad, és higgyétek el, a héjától nem lesz másabb íze. Igazából csak a látvány miatt pucolják meg sokan.

Levesbe dobva

A levesbe dobva csak annyi történik, hogy megpároljátok az egész répát, és kioldódnak belőle az értékes vitaminok, igazi ízorgiát ajándékozva a húslevest evőknek a többi ízzel összeolvadva. A lényeg azonban az: felesleges megpucolnotok, hacsak nem Katalin hercegné megy hozzátok ebédre, akkor jobban néz ki a pucolt répa a levesben.

Pirítás előtt

A zöldségek pirításakor olyan magas hőfokkal dolgoztok, hogy minden répakarika kap egy jellegzetes kérget. Ez szinte indokolja is, miért ne pucoljatok pirítás előtt répát: úgyis kérges, sötétebb lesz. Ha pedig eszitek, csak arra tudtok gondolni majd: miért nem tudom abbahagyni?!

Próbáljátok ki még idén, számoljátok össze, mennyi időtök szabadul így fel, és ha zöldségfanatikusok vagytok, próbáljátok ki a koriandert, és szokjatok rá a szuperturmixokra!

Ajánlott cikkek