Egyéb kategória

Megnyomod és megnyugszol!

Azt tudjuk, hogy a fülcimpánk általában hidegebb, ezért jó túlhevült ujjunkkal megfogni azt. Elárulom, nem csak ekkor kell a fületekhez kapni, ez a picike testrész ugyanis sok minden másra jó még.
vous - 2015.06.28.
Megnyomod és megnyugszol!

A fül ugyanis tele van rengeteg apró ponttal, zónával, amelyek összekapcsolódnak a belső szerveinkkel vagy valamelyik testrészünkkel. A fül az akupunktúra szerint az anyaméhben fejjel lefelé elhelyezkedő magzat kicsinyített mása, s bárhol is ingereljük – akár tűvel, húzogatással vagy masszírozó mozdulatokkal –, hatással van a szervezetünkre, pozitív értelemben, persze. Nem véletlen hát, hogy idegességünkben például morzsolni kezdjük a fülünket. Nyugtató érzés, ugye?

Gondolnátok, hogy a fületek segítségével leszokhattok a dohányzásról is? De jó akkor is, ha szervi működési zavarok, mozgásszervi megbetegedések, allergia; tüdő-, vese- és hormonális problémák állnak fenn. Még a testsúly leadására és pszichés betegségekre is vannak technikák, mi is mutatunk egyet, ami fejfájásra és stresszoldásra jó. 

Mennyország kapuja
Azt hiszem, a név árulkodó, a fejfájás megszűnése valóban felér a mennyországgal, annyit kell tudnotok csak, hogy hol a bejárata. Hát itt!

Az ujjbegyetekkel pont ott kell nyomnotok, miközben mozdulatlan fejjel belégzésnél balra, kilégzésnél jobbra kell néznetek a szemetekkel.

Cseng a füled? Masszírozd ki belőle!
Ha kitátjátok a szátokat, a mutatóujjatokkal ki tudjátok tapintani a fül előtt létrejövő pici horpadást. Ha megvan, csukott szájjal masszírozzátok finoman, körkörös mozdulatokkal nagyjából egy percig. Segít elmulasztani a fülzúgást.

Bár igazából, akárhogy nézem, bárhová is nyúltok a fületeken és annak környékén, az kizárólag csak jó hatással van rátok. Úgyhogy csajok, ha baj van, csak kapjatok a fületekhez! 
Ajánlott cikkek