Egyéb kategória

Megütötte a fiamat – Kihez forduljak?

Semmi joga nem volt megütni az egyetlen fiamat. Még akkor sem, ha kiprovokálta. Mit képzel magáról?

vous - 2022.05.29.
Megütötte a fiamat – Kihez forduljak?

Egy házasság mindig nehézségekkel jár. Ennek egyik mérföldköve a gyermekvállalás, és az azzal járó kellemetlenségek. Bármennyire is nehéz egy serdülő és lázadó kamasszal, a fizikai bántalmazás akkor sem megoldás. Sok más út közül választhatott volna, de ő mégis megütötte.

Nem is az ő gyereke!

Egy atyai pofonnal nem is lenne baj, ha annak nevelő szándéka van. De ezek közül most egyik sem teljesült. A jelenlegi párommal, csak néhány éve vagyunk együtt, a gyermekem pedig az előző házasságomból való. A pasimnak semmi joga nem volt megütni a fiamat. Még akkor sem, ha kiprovokálta.

Egy lázadó kamaszról van szó, akit nevelni kell, nem ütni!

A gyereknevelés sosem abból áll, hogy ha a gyerek rosszul viselkedik, megütjük. Meg kell értenünk az érzéseit, beszélgetnünk kell vele. Valószínűleg nem véletlenül viselkedik úgy, ahogy. Én nem hiszek a fizikai fenyítésben. Igyekszem mindig a többi lehetséges módszert alkalmazni. Szerintem az őszinte kommunikációban és az érzések kimondásában van a kulcs. Főleg egy kamasz esetében.

Nekem ebben nem volt részem soha!

A szüleimnek nem volt erőssége a jó kommunikáció. A családi ebédek többnyire veszekedésbe torkollottak egymással és velem is. Sohasem értettem, hogy a kiabálás és a fenyegetőzés miért vezetne jó eredményre, ők mégis így éltek le egy egész életet. De sajnos nekem is el kellett ezt szenvednem.

Nekem is el kellett szenvednem a veszekedést

Forrás: Unsplash

A szüleim ráadásul szintén sokszor használták a fizikai erőt fenyítésként. Leginkább az apám. Velem és anyámmal szemben is. Ez soha nem hozott eredményt, anyám mégis hagyta magát, és szabad utat engedett az erőszaknak.

Lehet, hogy én ezért irtózom tőle.

A mostani helyzetemben nem tudom, mit tehetnék. Próbáltam beszélni a pasimmal, de ő váltig állítja, hogy ez volt a helyes döntés és, hogy ebből majd tanul a gyerek. Én viszont csak azt látom, hogy a fiam elkezdett félni tőle és elkezdett visszahúzódni itthon.

Én is egyre többet veszekszem a pasimmal az indulatai miatt és sokszor látom a szemében az agressziót. Félek, hogy egyszer engem is megüt. De akkor mindennek vége lenne közöttünk. Nem szeretném, hogy odáig süllyedjünk, de ha kell, bírósághoz fordulok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.