A komor téli hónapok után nagyon jót tesz a szervezetnek – és így a hangulatotoknak, szépségeteknek, energiaszinteteknek is –, ha kicsit kitisztítjátok a mérgektől, és felfrissítjük vitaminokkal, élő ételekkel.
Élő ételnek nevezik a nyers zöldség- és gyümölcsféléket, magokat, csonthéjasokat azok a vegánok, akik nem csak az állati eredetű alapanyagokat hagyják el étrendjükből, de még a hőkezelést is. A nyerskoszton élők azzal érvelnek, hogy a nyers ételekben életenergia van, míg a hőkezeltekben ezt már nem találjuk meg. Ha a nyers magot elültetjük, az kicsírázik, míg mondjuk egy pirított mag sosem fog.
A nyers vegánok képesek kenyérféléket, süteményeket, komplett menüket készíteni csak nyers növényi alapanyagból, sok maggal, ami a legtöbb növényi tej alapját is adja. Csupán 40 Celsius-fokig melegítik az ételeket, ezt is főleg aszaláshoz, szárításhoz. Elképesztő kreativitásról tesznek tanúbizonyságot, és aki kóstolt már ilyen ételt, tudhatja, hogy nagyon finomak is tudnak lenni.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért irány a Cookta oldala!