Egyéb kategória

5 jel, ami a mentális kiegyensúlyozottságra utal

Látható jelei vannak annak, ha mentálisan kiegyensúlyozott vagy. Ennek az állapotnak az eléréshez több tényező is szükséges, nem elég hozzá a rendszeres testmozgás, valamint az egészséges táplálkozás. Tudd meg, mik a jelei annak, ha lelkileg rendben vagy!

vous - 2022.04.05.
5 jel, ami a mentális kiegyensúlyozottságra utal

A vírus okozta bezártság, az iskolák bezárása, valamint a családok egy térbe való kényszerítése több ember számára nehéz pillanatokat okozott. A fertőzöttek számának növekedésével visszatért a szorongás az emberek életébe, vagy a betegségtől és a bezártságtól való félelem miatt.

A jelenlegi helyzet miatt fontos, hogy fokozottan figyelj mentális egészségedre, hisz valódi megpróbáltatásokkal kell szembenéznie nemcsak neked, hanem mindenkinek. Elengedhetetlen, hogy fokozott kedvességgel forduljunk egymáshoz, hisz csak így lehet csökkenteni a szorongást és a félelmet.

Mik a jelei annak, hogy kiegyensúlyozott, egészséges maradtál mentálisan a nehéz időszakot követően is?

1. Képes vagy értelmezni és feldolgozni a pozitív és a negatív érzéseidet is

Azok, akik lelkileg kiegyensúlyozottak, képesek arra, hogy kezeljék az érzéseiket és a stresszt, még akkor is, ha nagyobb nyomás nehezedik rájuk.

2. Boldog, egészséges kapcsolataid vannak

Szereted, és tiszteled azokat, akik megérdemlik, és ki tudod zárni az életedből azokat, akik mérgezőek, és hátráltatnak téged.

Tudd meg, mik a jelei annak, ha lelkileg rendben vagy!

Tudd meg, mik a jelei annak, ha lelkileg rendben vagy!
Forrás:
Unsplash

3. Érzed, hogy tartozol valahova

A valahová való tartozás érzése kulcsfontosságú a szellemi egészség kiépítéséhez. Legyen szó közösségről, a társadalomról vagy akár a személyes küldetésedről, tudd, hol a helyed a világban, és mik a céljaid.

4. Tudsz nemet mondani

Nem érzel maró bűntudatot akkor, amikor nemet mondasz valamire. Jóleső érzéssel tölt el, hogy kiállsz magadért, amit megfelelő módon tudsz kommunikálni is.

5. Mindig lesznek nehézségek

Tisztában vagy azzal, hogy nem kell mindig mosolyognod ahhoz, hogy mentálisan egészséges legyél. A lényeg az, hogy mindig meg tudd oldani a problémákat, amelyekkel szembe kell nézned.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.