Egyéb kategória

Zumba: táncolj, izzadj, érezd a ritmust!

Akinek a zumbáról a zene ugrik be, jó nyomon jár: az aerobik és a tánc keveréke alakunkat latin-amerikai zenére hozza topformába! Mi a zumba és kinek ajánlják? Íme, a válaszok!

vous - 2019.09.06.
Zumba: táncolj, izzadj, érezd a ritmust!

Zumba-tánc: kolumbiai kisugárzás véletlenül

A kolumbiai Alberto Perez fejlesztette ki ezt a speciális mozgásformát, aerobik elemeket kombinált többek között salsa, samba és merenge tánclépésekkel. Az 1990-ben történt alkotó folyamatot 1999-ben követte rend Amerikában.

Zumba

Zumba
Forrás:
iStock

Perez edző tulajdonképpen véletlenül találta ki a zumbát. Aerobik órát tervezett tartani külföldieknek, de otthon hagyta a tornára írt zenés cd-it, így csak a dél-amerikai zenéi voltak kéznél. A forró ritmusok azonban annyira tetszettek a kuncsaftoknak, hogy legközelebb is ezt a zenét kérték. Ezt követően dolgozott ki Perez teljes edzésanyagot a latin-amerikai zenékre speciális aerobik mozgásformákkal és tánclépésekkel, és mindezt zumbának nevezte el. A zumba szabadfordításban „mozgás és öröm”.
A zumba sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy világszerte több mint tízezer okleveles zumba oktató van.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.