Egyéb kategória

Ha már belevágsz, legyen életre szóló életmódváltás!

Sokan tudják, hogy rossz, önpusztító, de legalább is egészségtelen életmódot folytatnak, ám jóval kevesebben vannak azok, akik el is jutnak a változtatás elhatározásáig. Sajnos még kevesebben vannak azok, akik sikerrel birkóznak meg a feladattal, többnyire azért, mert a kísérletük során a három fő terület közül nem mindegyik kap elég hangsúlyt. Ha már belevágsz, legyen életre szóló életmódváltás!

vous - 2019.08.06.
Ha már belevágsz, legyen életre szóló életmódváltás!

Mire figyeljünk, ha egészséges életmódra váltanánk?

A nagy váltásnak három fő alappillére van: az első a káros szenvedélyek elhagyása, a második az étkezés korszerűsítése, a harmadik pedig a rendszeres testmozgás elkezdése. Mindehhez persze megfelelő elhatározásra és motivációra van szükség. Ha valóban úgy gondoljuk, hogy változtatni akarunk, tűzzünk ki rövid távú és hosszú távú célokat. A rövid távú célok segítenek abban, hogy a napi motiváltságot fenntartsák és sikerélményekhez juttassanak, amíg azt a bizonyos távoli célt elérjük. A sikerélmények nagyon fontosak az állandó továbblépéshez, az akaraterőnket és az önuralmunkat ugyanis mindig próbára teszik majd régi bevált szokásaink.

gyümölcs

gyümölcs
Forrás:
Dephositphotos

1. Búcsú a káros szenvedélyektől

A káros szenvedélyektől való megszabaduláshoz valóban nagyon fontos az erős elhatározás, ha valakinek túl régóta vannak káros szenvedélyei (akár dohányzás, akár alkohol, akár kábítószer), kérje szakember segítségét, hogy a siker biztos legyen. A változtatás óvatos és fokozatos legyen. Semmiképpen sem jó egyszerre elkezdeni a káros szenvedélyek elhagyását, a fogyókúrát és a sportolást. Ha mindent egyszerre akarunk a szervezettől, lehet, hogy belebukunk, mert nem vagyunk képesek olyan hirtelen egyszerre mindenhez alkalmazkodni.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!