Egyéb kategória

A legnyáribb gyümölcs a dinnye – tisztít, hidratál, fogyaszt

Kétségtelenül kánikulai gyümölcs a dinnye: édes, zamatos, jégbe hűtve akár lázas betegnek is üdítő fogás.

vous - 2019.07.31.
A legnyáribb gyümölcs a dinnye – tisztít, hidratál, fogyaszt

A dinnyeszezont lezáró Lőrinc még messze van: ezekben a napokban fantasztikus minőségű dinnyéket lehet még vásárolni, amelyeket akár a maga édes valóságában, akár valamilyen gasztrofogásba illesztve lehet fogyasztani.

A nem jó dinnye is jó dinnye!

Jó dinnyét nem is olyan könnyű vásárolni, nem mindig működik az a bizonyos kopogtató módszer, ahol a dinnye mély kongása a jel a vásárra…… álítólag a már szárazabb kocsány is árulkodó jel lehet és a dinnye csíkjait is érdemes figyelni, ha érett vaníliaszínűek a csíkok, akkor az a dinnye érettségére utal. Én a magam részéről a szerencsére szoktam bízni magam, és eddig ez a módszer bevált. Annál is inkább, mert ha véletlenül mégse annyira édes a dinnye, akkor nem nyersen, hanem leves formájában fogyasztom, vagy zöldsalátába aprítom. De akár pizzára is szeletelhető – pikáns, bolondos ebéd lesz belőle.

Ám a leginkább nyersen finom. Felkockázva, lehűtve akár egész nap fogyasztható, és ha véletlenül gyümölcsnapot akartok tartani (egyre kevésbé ajánljuk ugyan a monodiétát), de ha mégis, akkor a dinnye telitalálat. 10 dkg dinnyében csak 30 kc van, leve pedig kitűnő salaktalanító, ahogy a magja is, amit MEGRÁGVA fogyasszatok, úgy tudja ugyanis kifejteni áldásos hatását: a vesetisztítást.

A dinnye A, B, C vitamint tartalmaz valamint Kalciumot, Káliumot, Magnéziumot és Szelént (ami 45 felett kötelező mikroelem), de legfőbb hatása mégis a csodás VÍZ, ami átmossa, salaktalanítja, hidratálja a szervezetet.

Dinnyepakolás

Ha a bőrötöket szeretnétek kényeztetni, akkor 10 dkg dinnyét turmixoljatok össze egy evőkanál zabpehellyel, egy kis mézzel és olívaolajjal. Ezt a vitaminbombát tegyétek fel a megtisztított arcbőrre körül belül negyedórára. Szó szerint megfiatalodik tőle a bőr. 

Ajánlott cikkek