A szeszélyes ősz egyik kedvence lehet ez az immunerősítőnek is kiváló, egyszerű és pénztárcabarát leves. Nem a klasszikus francia változat, hanem egy könnyedebb, de laktatóbb, kis zöldséggel és rizzsel gazdagított, melengető finomság. De nyáron is vállalható ez a fogás. Elmondjuk miért.
Hűvös napokon mindig jólesik egy tartalmas, de nem nehéz leves, ami akár könnyű vacsorának magában is megállja a helyét. Ebben a rizzsel és cukkinivel gazdagított hagymalevesben a karamellizált póré és vöröshagyma mellé egy kis fokhagyma is került, így tökéletes mindenféle bacilusok távoltartására és az immunrendszerünk erősítésére, mégsem túl intenzíven hagymás, és diétás étrendbe is tökéletesen beilleszthető.
Az édeskésre karamellizálódott hagymához nagyon jól illik ellenpontnak egy kis sós feta, amit a végén adhatunk a leveshez, de aki krutonnal vagy nyúlósra olvadó reszelt sajttal szereti, természetesen ezekkel is tálalhatja ezt a tartalmas és nagyon finom levest.