Egyéb kategória

4 nap téli kikapcsolódás Szlovákiában

Sokáig gondolkoztunk, idén télen már jöjjenek-e a gyerekek velünk síelni, pontosabban snowboardozni és síelni, vagy sem. Végül több okból is úgy döntöttünk, idén egyelőre csak kettesben megyünk, és úgy gondoljuk jól tettük.

vous - 2019.02.27.
4 nap téli kikapcsolódás Szlovákiában

Miért kettesben?

Egyrészt, egy szülőpárnak sem kell mondanom, milyen jó végre kettesben lenni, mennyire fontos időt szánni a kapcsolat ápolására, milyen jó egy-egy mondatot végigmondani anélkül, hogy egy gyerek is a szavunkba vágna, milyen jó akkor kelni és azt csinálni, amit éppen kedvünk tart.

Persze nem csak ilyen önző okok vezettek minket a kettesben megszervezett snowboardozáshoz.

Egyrészt két kicsi gyerekkel nem akartunk messze menni, a szlovák pályákat akartuk megcélozni, de fogalmunk se volt, merre induljunk, melyik hely az, ami megfizethető, kellemes, nincs tumultus, és a pályákon mi is, de a totál kezdő kölykeink is jól érezhetik magukat. Mi a szüleimmel Ausztriába, Franciaországba jártunk, nem volt korábban jól bejáratott szlovák úticélunk. Ezért is gondoltuk úgy, kettesben megyünk, feltérképezzük a helyet családos szemszögből, hogy tudjuk, jövőre hova menjünk már négyesben egy segítő nagymamával kiegészülve.

Harmadik okból pedig azért mentünk kettesben, mert úgy gondoltuk, ez a négy nap pont arra lesz elég, hogy én az elmúlt tíz évben csak néhány alkalommal gyakorolt snowboard tudásomat felelevenítsem, hogy jövőre már egy “profibb” snowboardozó mamát kapjanak a gyerekek, és az ő síoktatásukra tudjunk fókuszálni.

Objektum doboz

Mi legyen az úticél?

Én alapvetően szeretem megszervezni a családi utazásokat, de most a suli és munka mellett nem éreztem rá erőt. Robi a férjem vette a szárnyai alá ezt a projektet, ő volt az, aki nem restellte végignézni, hogy a Booking.com kedvező áru szállásai közül melyik közelében van jó sípálya. Így esett a választás a magyarul Rózsahegynek nevezett Ružomberokra.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide >>>

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.