Egyéb kategória

A reggeli ébredési rutin jó hatással lesz rátok

Beszélhetünk az egészséges étrendről és a rendszeres testmozgásról, viszont megfelelő alvás nélkül mindez mit sem ér. Ráadásul nemcsak az alvással töltött órák száma számít, hanem az is, hogy mikor keltek fel reggelente.

vous - 2018.12.18.
A reggeli ébredési rutin jó hatással lesz rátok

A Mind Bodygreen számolt be egy új, alvással kapcsolatos kutatásról, mely szerint nemcsak az alvással töltött idő számít, hanem az is, hogy mikor fekszetek le, és mikor ébredtek fel reggel. A kutatásban résztvevők közül azok, akik ugyanabban az időben kelnek fel reggelente, sokkal elégedettebbek a pénzügyi helyzetük, a munka és a magánélet egyensúlya kapcsán.

Több okból is hatékony, ha tartjátok az ébredési időpontotokat.

  • Kényelmes és megbízható rutinba kerültök.
  • Egy biztos kiindulópont.
  • Több időtök lesz a nap folyamán.

A hétvégét sokan valószínűleg a hétköznapi kevés alvás pótlására használjátok. Ez a szabálytalan alvási menetrend azonban káros lehet az egészségetekre nézve, beleértve a szervezet jó koleszterinszintjének csökkentését, a testzsír fokozását, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatának növekedését.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!