Egyéb kategória

A reggeli ébredési rutin jó hatással lesz rátok

Beszélhetünk az egészséges étrendről és a rendszeres testmozgásról, viszont megfelelő alvás nélkül mindez mit sem ér. Ráadásul nemcsak az alvással töltött órák száma számít, hanem az is, hogy mikor keltek fel reggelente.

vous - 2018.12.18.
A reggeli ébredési rutin jó hatással lesz rátok

A Mind Bodygreen számolt be egy új, alvással kapcsolatos kutatásról, mely szerint nemcsak az alvással töltött idő számít, hanem az is, hogy mikor fekszetek le, és mikor ébredtek fel reggel. A kutatásban résztvevők közül azok, akik ugyanabban az időben kelnek fel reggelente, sokkal elégedettebbek a pénzügyi helyzetük, a munka és a magánélet egyensúlya kapcsán.

Több okból is hatékony, ha tartjátok az ébredési időpontotokat.

  • Kényelmes és megbízható rutinba kerültök.
  • Egy biztos kiindulópont.
  • Több időtök lesz a nap folyamán.

A hétvégét sokan valószínűleg a hétköznapi kevés alvás pótlására használjátok. Ez a szabálytalan alvási menetrend azonban káros lehet az egészségetekre nézve, beleértve a szervezet jó koleszterinszintjének csökkentését, a testzsír fokozását, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatának növekedését.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.