Egyéb kategória

Ezért vagytok könnyebbek reggel, mint este

Veletek is megesett már, hogy reggel még vidáman szálltatok le a mérlegről, amikor viszont este tartottatok egy újabb ellenőrzést, több volt a súlyotok? Nyugi, erről nem az tehet, hogy röpke 16 óra alatt felszedtetek egy kilót! A titok egészen másban rejlik...

vous - 2016.10.26.
Ezért vagytok könnyebbek reggel, mint este

Persze ez az egész mérleg-dolog elég frusztráló tud lenni, és nem utolsósorban rengeteg kérdést vonz magával. Például hogy most akkor a kettő közül melyik számnak hihettek? Melyik mutatja pontosan a súlyotokat? És mi okozza ezt az állandó ingadozást?

„Az emberek súlya azért kevesebb ébredés után, mert a testük némileg ki van száradva” – árulta el Julie Upton, az Appetite for Health szakértője.

Ez a kiszáradás pedig nagy szerepet játszik a „súlycsökkenésben”, tekintve, hogy két bögre víz nagyjából fél kilót jelent. Ez nem csak reggel lehet kihatással rátok, a dehidratáció ugyanis napközben is folyamatosan változtathatja a súlyotokat. Vagyis minél kevesebbet isztok, annál könnyebbek vagytok. A kevés víz viszont egyáltalán nem tesz jót a szervezeteteknek, úgyhogy nemcsak napközben, de lefekvés előtt is érdemes innotok.

Forrás:
pexels.com

A másik ok, ami szerepet játszhat a reggeli súlycsökkenésben az, hogy alvás közben valószínűleg elégettétek a kalóriákat, amiket még előző este fogyasztottatok el. Noha nincs tökéletes időpont arra, hogy mikor mérjétek meg magatokat, szakértők szerint érdemes ezt minden nap ugyanakkorra időzíteni. Így ugyanis sokkal pontosabban tudtok következtetni arra, az utóbbi időben mennyit változott a súlyotok.

Ajánlott cikkek