Egyéb kategória

Ezért vagytok könnyebbek reggel, mint este

Veletek is megesett már, hogy reggel még vidáman szálltatok le a mérlegről, amikor viszont este tartottatok egy újabb ellenőrzést, több volt a súlyotok? Nyugi, erről nem az tehet, hogy röpke 16 óra alatt felszedtetek egy kilót! A titok egészen másban rejlik...

vous - 2016.10.26.
Ezért vagytok könnyebbek reggel, mint este

Persze ez az egész mérleg-dolog elég frusztráló tud lenni, és nem utolsósorban rengeteg kérdést vonz magával. Például hogy most akkor a kettő közül melyik számnak hihettek? Melyik mutatja pontosan a súlyotokat? És mi okozza ezt az állandó ingadozást?

„Az emberek súlya azért kevesebb ébredés után, mert a testük némileg ki van száradva” – árulta el Julie Upton, az Appetite for Health szakértője.

Ez a kiszáradás pedig nagy szerepet játszik a „súlycsökkenésben”, tekintve, hogy két bögre víz nagyjából fél kilót jelent. Ez nem csak reggel lehet kihatással rátok, a dehidratáció ugyanis napközben is folyamatosan változtathatja a súlyotokat. Vagyis minél kevesebbet isztok, annál könnyebbek vagytok. A kevés víz viszont egyáltalán nem tesz jót a szervezeteteknek, úgyhogy nemcsak napközben, de lefekvés előtt is érdemes innotok.

Forrás:
pexels.com

A másik ok, ami szerepet játszhat a reggeli súlycsökkenésben az, hogy alvás közben valószínűleg elégettétek a kalóriákat, amiket még előző este fogyasztottatok el. Noha nincs tökéletes időpont arra, hogy mikor mérjétek meg magatokat, szakértők szerint érdemes ezt minden nap ugyanakkorra időzíteni. Így ugyanis sokkal pontosabban tudtok következtetni arra, az utóbbi időben mennyit változott a súlyotok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.