Egyéb kategória

Tegyetek meg mindent a szívetek egészségének védelméért!

A szívroham tipikus tünetei mellett a nők esetében egyéb árulkodó jelek is jelzik a problémát. A legfontosabb, a megelőzés, hogy ügyeljetek az egészséges étrendre, a rendszeres testmozgásra, a stressz csökkentésére.

vous - 2018.12.16.
Tegyetek meg mindent a szívetek egészségének védelméért!

Egy szaktanulmány szerint a szívroham tünetei nagyon eltérőek lehetnek a nőknél, mint a férfiaknál. Például a nők több fájdalmat tapasztalhatnak a hasukban, mint a mellkasukban. A nőknél tipikus tünetek lehetnek például a mellkasi nyomás vagy a légszomj, és a verejtékezés, szorongás, hányinger, fáradtság, szívritmus zavar – magyarázta Joel Kahn, M. D., holisztikus kardiológus, a Mind Bodygreen szakértője.

A legjobb út mindig a megelőzés.

Az olyan gyakorlatok elfogadása, mint a rendszeres testmozgás és a növényi alapú táplálkozás, nagymértékben csökkentheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát, vagy szívroham előfordulását. Dr. Kahn szerint vannak olyan női specifikus szívegészségi ajánlások is, amelyekre figyelni kell, beleértve a dohánytermékek és a dohányzás elkerülését. Egy másik stratégia a nők számára, hogy hosszú távon megőrizzék szívük egészségét, hogy minden éjjel 7-8 órát aludniuk kell. Ez a szokás csökkenti a stresszt, javítja az egészséges étrendhez való kötődést és a testmozgást, és csökkenti az elzáródott artériák kockázatát.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon