Egyéb kategória

Tegyetek meg mindent a szívetek egészségének védelméért!

A szívroham tipikus tünetei mellett a nők esetében egyéb árulkodó jelek is jelzik a problémát. A legfontosabb, a megelőzés, hogy ügyeljetek az egészséges étrendre, a rendszeres testmozgásra, a stressz csökkentésére.

vous - 2018.12.16.
Tegyetek meg mindent a szívetek egészségének védelméért!

Egy szaktanulmány szerint a szívroham tünetei nagyon eltérőek lehetnek a nőknél, mint a férfiaknál. Például a nők több fájdalmat tapasztalhatnak a hasukban, mint a mellkasukban. A nőknél tipikus tünetek lehetnek például a mellkasi nyomás vagy a légszomj, és a verejtékezés, szorongás, hányinger, fáradtság, szívritmus zavar – magyarázta Joel Kahn, M. D., holisztikus kardiológus, a Mind Bodygreen szakértője.

A legjobb út mindig a megelőzés.

Az olyan gyakorlatok elfogadása, mint a rendszeres testmozgás és a növényi alapú táplálkozás, nagymértékben csökkentheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát, vagy szívroham előfordulását. Dr. Kahn szerint vannak olyan női specifikus szívegészségi ajánlások is, amelyekre figyelni kell, beleértve a dohánytermékek és a dohányzás elkerülését. Egy másik stratégia a nők számára, hogy hosszú távon megőrizzék szívük egészségét, hogy minden éjjel 7-8 órát aludniuk kell. Ez a szokás csökkenti a stresszt, javítja az egészséges étrendhez való kötődést és a testmozgást, és csökkenti az elzáródott artériák kockázatát.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.