Egyéb kategória

Ezek a legjobb probiotikumokban gazdag élelmiszerek a fogyókúrátokhoz

Bizonyos hasznos kis baktériumok, a probiotikumok, melyek elsősorban erjesztett ételekben találhatók, segítenek az emésztőrendszeretek és az immunrendszeretek javításában, valamint a testsúlycsökkentésben is. Építsetek be probiotikumokban gazdag élelmiszereket a fogyókúrás étrendetekbe.

vous - 2018.12.02.
Ezek a legjobb probiotikumokban gazdag élelmiszerek a fogyókúrátokhoz

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, melyek megtalálhatóak az emberi szervezetben. Olyan anyagok, amelyek ösztönzik a baktériumok növekedését, különösen hasznos baktériumokat, amelyek segítenek a bélrendszeri egyensúly fenntartásában. A testben lévő jó baktériumok egészséges egyensúlya segíthet a testsúly szabályozásában és számos egészségügyi probléma elhárításában – írja a Mind Bodygreen.

A probiotikumokkal kapcsolatos legtöbb tanulmány az emésztőrendszerre és az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásra koncentrál. Egy 2013-as kutatás szerint azonban a fogyás elősegítésében is szerepelt játszik.

A legjobb módszer arra, hogy több probiotikumot juttassatok be a szervezetetekbe, ha élelmiszereken keresztül teszitek, így más hasznos tápanyagokhoz is hozzájuthattok.

Íme néhány módja annak, hogy probiotikumokat kapjatok az élelmiszerekből:

  • Fogyasszatok több joghurtot és kefirt
  • Savanyúkáposzta féléket
  • Erjesztett sajtokat
  • És tegyetek almaecetet a salátátokra.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.