Egyéb kategória

Elég bizarr mellékhatással jár, ha csak 6 órát vagy annál kevesebbet alszotok

Annak ellenére, hogy tudjátok, hogy negatív következményei vannak az alváshiánynak, sokszor még mindig nehezetekre esik, hogy az összes többi tevékenységetek mellett elsőbbséget élvezzen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. A kevés alvás ismert mellékhatásai mellett most egy még újabbra is fény derült, a dehidratáltság.

vous - 2018.11.13.
Elég bizarr mellékhatással jár, ha csak 6 órát vagy annál kevesebbet alszotok

A Mind Bodygreen által közölt új kutatás egy bizarr mellékhatását fedezte fel a kevés alvásnak, a kiszáradást.

Azok, akik csak hat órát alszanak éjszakánként, koncentráltabb a vizeletük, és 16-59 százalékkal nagyobb esélyük van arra, hogy kiszáradjanak.

Mi az oka ennek?

A szakértők úgy gondolják, hogy mindennek köze van a vazopresszin nevű hormonhoz, amely az éjszaka folyamán, az alvási ciklusban szabadul fel a testben. A vazopresszin segít a szervezet folyadékszintjének kezelésében, megakadályozza, hogy túl sok vizet veszítsetek alvás közben. Az új elmélet szerint, hogy ha nem alszotok eleget, akkor a vazopresszin nem képes elvégezni a munkáját, és ezt a hidratációs szintetek sínyli meg.

Az alvás megfelelő mennyisége mellett a minőség is fontos, hiszen a rosszul alvók is számos mellékhatást tapasztalhatnak.

Amennyiben mégis éjszakáznotok kellene, győződjetek meg róla, hogy elég folyadékot vittetek be a szervezetetekbe.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.