Egyéb kategória

Sportoljatok csapatban, hogy javuljon a mentális egészségetek!

A sportnak számtalan testi-lelki pozitív hatása lehet, és ha csapatban sportoltok, az különös módon hat a mentális egészségi állapototokra. A csapatsport ösztönzőleg hat, csökkenti a stressz és a depresszió tüneteit.

vous - 2018.10.28.
Sportoljatok csapatban, hogy javuljon a mentális egészségetek!

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy egy tanulmány szerint a legjobb, ha kiegészítitek az edzéseteket egy másik személlyel. Jól ismert tény, hogy a mentális egészségi állapotok és az alvászavarok javulást mutatnak, ha rendszeres testmozgást végeztek, és a kutatók most felfedezték, hogy a csapatban végzett testmozgás a legjobb a mentális egészség fejlesztése érdekében.

A különböző sportok különböző módon hatnak az elmétekre.

Az egyik kutató szerint, ha például csak futópadon futtok, akkor megkapjátok a biológiai stimulációt, de előfordulhat, hogy nem a teljes mentális fejlődésetekre van hatással. Ennek oka, hogy vannak biológiai, kognitív és szociális aspektusok a mentális betegségekre vonatkozóan. Más szóval, ha futtok, akkor befolyásolhatjátok állapototok biológiai és kognitív aspektusait, de a futás egyéni jellege miatt kimarad a szociális hatáscsoport gyakorlása.

A csapatsport jelentősen csökkentheti a stresszt, javítja a mentális egészségi állapotot.

A csapattársak, barátok jelenléte ösztönöz a sportra, arra, hogy minden edzésen megjelenjetek, hiszen a csapat számít rátok. Ne csak akkor kezdjétek el, amikor egy depressziósabb időszakban vagytok, kezdjetek el sportolni, amikor jobban érzitek magatokat, hogy a csapatsport átsegítsen a nehéz napokon.

Forrás:
Kropkó Péter
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.