Test

Sportoljatok csapatban, hogy javuljon a mentális egészségetek!

A sportnak számtalan testi-lelki pozitív hatása lehet, és ha csapatban sportoltok, az különös módon hat a mentális egészségi állapototokra. A csapatsport ösztönzőleg hat, csökkenti a stressz és a depresszió tüneteit.

vous - 2018.10.28.
Sportoljatok csapatban, hogy javuljon a mentális egészségetek!

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy egy tanulmány szerint a legjobb, ha kiegészítitek az edzéseteket egy másik személlyel. Jól ismert tény, hogy a mentális egészségi állapotok és az alvászavarok javulást mutatnak, ha rendszeres testmozgást végeztek, és a kutatók most felfedezték, hogy a csapatban végzett testmozgás a legjobb a mentális egészség fejlesztése érdekében.

A különböző sportok különböző módon hatnak az elmétekre.

Az egyik kutató szerint, ha például csak futópadon futtok, akkor megkapjátok a biológiai stimulációt, de előfordulhat, hogy nem a teljes mentális fejlődésetekre van hatással. Ennek oka, hogy vannak biológiai, kognitív és szociális aspektusok a mentális betegségekre vonatkozóan. Más szóval, ha futtok, akkor befolyásolhatjátok állapototok biológiai és kognitív aspektusait, de a futás egyéni jellege miatt kimarad a szociális hatáscsoport gyakorlása.

A csapatsport jelentősen csökkentheti a stresszt, javítja a mentális egészségi állapotot.

A csapattársak, barátok jelenléte ösztönöz a sportra, arra, hogy minden edzésen megjelenjetek, hiszen a csapat számít rátok. Ne csak akkor kezdjétek el, amikor egy depressziósabb időszakban vagytok, kezdjetek el sportolni, amikor jobban érzitek magatokat, hogy a csapatsport átsegítsen a nehéz napokon.

Ajánlott cikkek