Egyéb kategória

Csökkentsétek a napi stresszt, hogy jobb legyen a memóriátok!

A túlzott stressz negatív hatással lehet az egészségetekre, teljesítményetekre, koncentrációs készségetekre. Egy új tanulmány szerint ráadásul a kevesebb stressz alacsonyabb kortizolszinthez vezet, ami javítja a memóriát és az agyi működést. Kell ennél több motiváció, hogy csökkentsétek a stresszt?

vous - 2018.10.28.
Csökkentsétek a napi stresszt, hogy jobb legyen a memóriátok!

A Mind Bodygreen számolt be egy új tanulmányról, mely összehasonlította az emberek kortizolszintjét a kognitív működés és az agy térfogatával. A kortizol az elsődleges stressz hormon, ami ha felszabadul, jó hatással lehet rátok, de magas szinten viszont már káros. A tanulmány olyan dolgokat tesztelt, mint a memória, a figyelem és a vizuális felfogás.

Az eredmények azt mutatták, hogy a magasabb kortizolszint és a stressz sokkal rosszabb kognitív teszteredményeket produkál, mint az átlagos kortizolszint.

Ez a tanulmány is alátámasztja sok másikkal együtt, hogy a stressz és a kortizol csökkentése az életetekben jó dolog.

Mit tehettek ennek érdekében?

Csináljátok azt, amit szerettek, mert akkor boldogok és kiegyensúlyozottak lesztek. Nem kell túlbonyolítani, sétáljatok egyet a természetben, táncoljatok, nevessetek sokat nap, mint nap. Pihenjétek ki magatokat, kerüljétek a feldolgozott élelmiszereket és a magas cukortartalmú ételeket, italokat.

Forrás:
Depositphotos, Freepik
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.