Egyéb kategória

Narancslé: a legnagyobb átverés egészséges étrendünkben

Hogy néz ki egy ideális egészséges reggeli? Egy szelet avokádós teljes kiőrlésű pirítós? Chiapuding friss gyümölcsökkel? Tojásfehérjéből készült omlett zöldségekkel? Kinek mi, rengeteg variáció van az egészséges reggelire, ami feltölt minket tápanyagokkal, de nem terheli túl a szervezetünket. Bár ezekből egyre többet ismerünk be, még mindig sokakban él a tévhit a reggelire elfogyasztott italok témájában. Sokan úgy gondolják, nincs is jobb választás, mint egy pohár frissen facsart narancslé – nem is tévedhetnének nagyobbat!

vous - 2018.10.05.
Narancslé: a legnagyobb átverés egészséges étrendünkben

Tény, hogy mostanában annyi mindenről derült ki, hogy nem is olyan egészséges, mint azt tíz évvel ezelőtt gondoltuk, hogy nehéz lépést tartani a legújabb felfedezésekkel. A kiváló kalcium- és fehérjeforrásnak tartott tejet manapság tűzzel-vassal üldözik az egészségguruk, a kávé hatásairól is megoszlanak a vélemények, és hasonlóképpen a fekete teát is indexre tették. Főleg, ha cukorral isszuk. Pedig az igazság az, hogy a legédesebb, ragacsosabb menzás maciteában is kevesebb cukor van, mint egy pohár frissen facsart narancslében!

Aki már facsart narancsot, az tudja, hogy legalább három közepes gyümölcs kell három deci italhoz, márpedig egy narancsban körülbelül 10 gramm cukor van – ez nagyjából három kockacukornak felel meg. Azaz egy pohár narancslében közel 30 gramm cukor lehet – ezzel a pár korttyal le is tudtuk a napi ajánlott cukormennyiséget. Ki issza a teáját kilenc kockacukorral?

Olvassátok tovább!

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.