Egyéb kategória

5 szabadidős elfoglaltság, amely az egészségetekre is jó hatással van

A munka mellett szükségetek van más jellegű elfoglaltságra is, ez nem is kérdés. A következő tevékenységek egytől egyig jót tesznek az egészségeteknek is. Melyek ezek?

vous - 2018.04.12.
5 szabadidős elfoglaltság, amely az egészségetekre is jó hatással van

Főzés

A főzés több szempontból is pozitívan hat rátok. Egyrészt sokkal tudatosabb étkezésre nevel (hacsak nem a zacskós leves vagy a virsli elkészítését tekintitek főzésnek). A friss, helyi, szezonális alapanyagok ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a többiek. Ez jót tesz a testeteknek. Másrészt a léleknek sem utolsó az a meditációs folyamat, amivel az alapanyagokat aprítjuk, szeljük, szeleteljük, közben pedig teljesen kikapcsolunk, és elengedjük a stresszt. És hogy mit főzzetek? Nézzetek szét testvéroldalunkon, a Cookta.hu-n, ahol kipróbált receptek várnak.

Forrás:
Depositphotos

Kötés és horgolás

Két olyan tevékenységről van szó, amelyek kifejezetten erősek abban, hogy minél alacsonyabb legyen a stressz az életetekben. Legalábbis abban a néhány órában, amíg a kötéssel és horgolással foglalkoztok. A kézimunka ráadásul jót tesz az agyi tevékenységnek is.

Kertészkedés

Magyarországon egyre többen térnek vissza a kertészkedéshez. Lehet bármilyen pici a megművelendő földterület, akár csak egy cserépnyi is, mégis óriási hatása van. A test és a lélek újra közelednek egymáshoz, kialakul bennünk a nyugodt teljesség. Ráadásul sokan még kreatív folyamatokat is megélnek, kiteljesednek a kertészkedésben.

Meditáció

A meditációk rendszeres gyakorlásával elérhető, hogy az öt érzékszervünktől elszakadva (látás, tapintás, ízlelés, hallás, szaglás) egy módosult tudatállapotba kerüljünk, és hogy befelé figyeljünk – írtuk ebben a korábbi cikkünkben. Ti szoktatok meditálni?

thin places

Thin Places – Helyek, ahol olyan emlékeket gyűjthettek, amelyekért igazán érdemes élni

Mondjátok csak, éreztétek már őszintén azt, hogy minden rendben van? Hogy pontosan ott vagytok, ahol éppen lennetek kell, és akkor, amikor kell? Volt már olyan, hogy nem volt hiányérzetetek?

Később beszélgettem egy amerikai barátommal, aki elmondta, arra, ahol ezt tapasztalod, létezik egy kifejezés: THIN PLACES.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább!

Utazás / kirándulás

Ha nem stresszeltek az utazáson, akkor rátok biztosan jó hatással lesz. Mindenki másnak pedig azt üzenjük, ne stresszeljen az utazáson, mert a kimozdulás nagyon jót tesz a testnek és a léleknek:

  • többet vagytok a friss levegőn,
  • többet mozogtok, mint szoktatok,
  • D-vitamin jut a szervezetetekbe,
  • végre magatokra figyelhettek.
kirándulás

Nyaralás 2.0 – A zöld utazáshoz rátok is szükség van, nem csak az öko-bio hotelekre!

Ha engem kérdeztek, én ma már biztosan nem indulnék úgy útnak, hogy ne tájékozódnék arról, a szálláshelyem mennyire zöld, tudatos, fenntartható. De ahhoz, hogy felelősségteljesen és fenntartható módon utazzunk, ránk ugyanúgy szükség van, mint a hotelekre. A döntéseink lehetnek halványzöldek, zöldek és nagyon zöldek, a lényeg, hogy elkezdjük valahol.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide >>> !

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.