Egyéb kategória

Melyik növényi ital a legjobb választás a tehéntej helyett?

Manapság egyre kevesebben iszunk hagyományos tehéntejet – a laktóz- és tejfehérje-érzékeny emberek száma megnőtt, így az alternatív fehérjeforrások iránti igény is emelkedett. Egy kanadai kutatás most kimutatta, hogy melyik növényi eredetű ital a legjobb választás, ha a tejet ki kell iktatni étrendünkből.

vous - 2021.04.15.
Melyik növényi ital a legjobb választás a tehéntej helyett?

A kanadai McGill Egyetem kutatói megvizsgálták a hagyományos tehéntejet és a legnépszerűbb növényi helyettesítőket, és meglepő eredményekre jutottak.

Megállapították, hogy egy egészséges szervezet számára még mindig a tehéntej jelenti a legjobb megoldást, hiszen ebben találhatók meg optimális arányban a fehérje, a zsír és a szénhidrátok – nem véletlen, hogy évszázadokig ittuk úgy, hogy nem volt vele bajunk.

Egyre többen vagyunk azonban, akiknek nem fogadja be a szervezete a tehéntejet, és nehezebben vagy egyáltalán nem képes hasznosítani a benne található értékes anyagokat. Számukra a legjobb megoldás a szójaital lehet.

Igen, a rettegett szójáról van szó – az italnak ösztrogénszerű tulajdonságai vannak, ezért sokan úgy félnek tőle, mint a tűztől. Csakhogy bizonyítottan nincsen semmiféle, a hormonháztartásunkba drasztikusan beleszóló összetevője, így a kutatás alapján biztosra mondható: ez a legjobb tejhelyettesítő. A benne található izoflavonok ráadásul rákmegelőző tulajdonságokkal is rendelkeznek, így még akár segíthetnek is megelőzni a daganatos betegségek kialakulását.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatást keressétek a Ridikül oldalán ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.