Egyéb kategória

Kalóriaégetés és betegségmegelőzés: ezt mind tudja egy forró fürdő

Ki ne vágyna egy hosszú forró fürdőre, főleg a hideg évszakokban. Nos, jó hírünk van, azon kívül, hogy jólesik, ellazít, a forró fürdőnek még legalább két pozitív hatása van a szervezetünkre – a tudomány szerint. 

vous - 2017.11.21.
Kalóriaégetés és betegségmegelőzés: ezt mind tudja egy forró fürdő

Dr. Steve Faulkner, a Loughborough Egyetem kutatója szerint egy forró fürdő rendkívül jót tesz az egészségnek. Nemcsak kalórát éget, de a segít a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében. A forró fürdő jótékony, relaxáló hatása már régóta ismert, azonban egészségjavító hatásaira csak nemrég találtak bizonyítékot. 

Dr. Faulkner és csapata 14 ember résztvételével tesztelte, mire képes egy forró fürdő. Az alanyok egyik csoportja egy órán keresztül áztatta magát a 40 fokos fürdőben, míg a másik csoport szobabiciklin tekert szintén egy órán át.  Mindkét tesztet úgy végezték, hogy a résztvevők átlagos testhőmérséklete pusztán egy fokkal növekedjen a teszt végére – így hiteles eredményt kaptak. 

tusol fürdés zuhany

Reggel vagy este? Most elmondjuk, mikor kell igazából fürdeni

Én általában este szoktam fürdeni, néha reggel is, ha kedvem tartja, de sosem tudtam, hogy melyik a jobb. Ha reggel fürdöm inkább, és este nem, vagy reggel is és este is? Egy új kutatásból kiderült, mitől függ, hogy melyik időpont a legideálisabb számunkra.

A választ a kérdésre ITT tudhatjátok meg.

Bár a szobabiciklis csoport alanyai több kalóriát égettek el, megállapították, hogy egy egyórás forró fürdő 30 perc sétálással ér fel (kb 140 kalória). A vizsgálat azonban rámutatott még valamire.

A vércukorszint körülbelül 10% -kal alacsonyabb volt azoknál az alanyoknál, akik forró fürdőt vettek, mint akik tekertek 

 – jelentette ki dr. Faulkner, majd hozzátette, a rendszeres passzív hőtermelés hozzájárulhat a krónikus gyulladások csökkentéséhez, amelyek gyakran tünetei a hosszú távú betegségeknek, mint például a 2-es típusú cukorbetegségnek. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.