Egyéb kategória

Érdemes nyomogatni a szundigombot? – ezért nem javasolják a szakértők

A világ (egyik) legidegesítőbb hangja kétségkívül az ébresztőóra, és ilyenkor nem tehetünk róla, de reflexből rányomunk a szundigombra. Plusz 5 perc pihenés jó dolognak tűnik, de mit mondanak a szakértők? Érdemes ráhúzni még egy kicsit az alvásidőre, vagy épp ellenkezőleg?

vous - 2017.03.11.
Érdemes nyomogatni a szundigombot? – ezért nem javasolják a szakértők

Ha legkésőbb 7-kor kell kimásznotok az ágyból, ti is hajlamosak vagytok 6:40-re állítani az ébresztést, és aztán 5 percenként nyomkodni a szundigombot? Ezzel nem vagytok egyedül, sőt, rengetegen ébresztik fel magukat idő előtt, hogy lélekben már készüljenek a kelésre, és ne egyik pillanatról a másikra kelljen kimászniuk az ágyból. Egy alvásspecialista szerint viszont ez pont hogy nem a jó megoldás.

Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

Ti is irányíthatjátok az álmaitokat egy egyszerű módszerrel

Bizonyára ti is imádtok aludni, és a „csak még öt percet” mondat is elég gyakran elhagyja a szátokat. Igen, én is így vagyok vele. De most azt is megtudtam, hogy mi történhet, ha többször nyomjuk le a szundit reggel felkelésnél, ami még az álmainkra is hatással van.

A cikket ITT olvashatjátok tovább.

A szakértő szerint a gond az, hogy ezzel a taktikával pont hogy lerövidítitek azt az időt, amit rendes alvással tudnátok tölteni.

„Olyan alvási ciklusokon megyünk keresztül, amik nagyjából 45 percig tartanak, és nem tudtok végigmenni ezen a szakaszon, ha 10–15 percenként felébresztitek magatokat a szundigombbal” – írja a News.

Persze hiába a tények, attól még a reggeli ébredés nehéz dolog, és minél hamarabb kell kelni, annál csábítóbb a szundigomb. Épp ezért érdemes elolvasnotok az alábbi tippeket, amelyek megakadályozhatják, hogy rögtön visszaaludjatok még öt percre.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.