Egyéb kategória

3 trükk a lassú, de biztos fogyásért

Ha az alakformálásról van szó, ne legyetek türelmetlenek. Van, hogy a kis változtatások vezetnek a legnagyobb és leglátványosabb eredményekhez. Erre remek példa lehet a következő módszer, mely apró léptekkel visz közelebb a célotokhoz, a kevesebb testsúlyhoz.

vous - 2017.01.08.
3 trükk a lassú, de biztos fogyásért

Amennyiben egy visszafogottabb ütemű, de biztos fogyást választanátok magatoknak, egy olyat, mely egyáltalán nem mondható drasztikusnak, akkor ideje kipróbálnotok a 7 x –500 kalória nevezetű módszert. Ennek értelmében ha a hét minden napján elégettek 500 kalóriát, akkor közel fél kilótól szabadulhattok meg. Fogalmazhatnék így is: 3500 kalória megegyezik körülbelül 1 font, azaz ~0,45 kg zsírral, ezért ahhoz, hogy ennyit ledolgozzatok, 3500 kalóriától kell magatokat megszabadítani.

hajszárító haj frizura

Hétköznapi tevékenységek, melyek kalóriákat égetnek el

A testedzés és a rendszeres mozgás elengedhetetlen összetevője az egészséges életmódnak. Azonban a rohanó hétköznapokban nem biztos, hogy időt tudtok szakítani ezekre. Most olyan mindennapi tevékenységeket mutatunk nektek, amikkel némi kalóriát égethettek el.

A cikk itt folytatódik.

Mindennap muszáj lesz valamennyit mozognotok, és azt ajánlom, válasszatok a következőkből:

1. Egy óra izzadás

Egy óra kardióval és nyújtással nemcsak rengeteg kalóriát égethettek el, de formálhatjátok is a testeteket, ráadásul még a kedvetek is javulhat. Jobban fogjátok érezni magatokat, és igazi energiabombák lesztek.

2. A lépcső a barátotok

Amikor éppen vártok a liftre, vagy plázáztok, gondoljatok egyet, és irány a (hagyományos) lépcső! Csak néhány fok, és máris néhány száz kalória mínuszt könyvelhettek el. Mi lehetne ennél könnyebb feladat?!

3. Közlekedjetek (környezet)tudatosan!

Ha nem muszáj, ne üljetek egyből autóba, amikor mennetek kell valahova, sétáljatok, fussatok, vagy vegyétek elő a rég használt kerékpárotokat! Ezzel nemcsak a környezetet véditek, hanem a saját egészségeteket is. Sokkal több energiátok marad, és még valami jót is tetteket a földért. Az elégetett kalóriákról már nem beszélve…

A napi edzés mellett pedig jobb minőségű ételeket kell fogyasztanotok, valamint kerüljétek a késő esti nassolást.

Ajánlott cikkek