Egyéb kategória

Tisztázzuk végre! Mi a goji bogyó, és miért őrül meg érte mindenki?!

Goji bogyó: lehet, hogy már hallottatok róla, de lefogadom, hogy sokan nem próbáltátok, mert nem tudjátok, mi is az. Pedig annyi jótékony hatása van, hogy néha el sem hiszem, hogy mind belefér egy ilyen picike gyümölcsbe! Szóval itt az ideje, hogy megismerkedjetek ezzel a szuper terméssel, meglátjátok, szerelem lesz első kóstolásra!

vous - 2016.11.17.
Tisztázzuk végre! Mi a goji bogyó, és miért őrül meg érte mindenki?!

A goji bőséges forrása a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen fehérjéknek, vitaminoknak, poliszaharidoknak, ásványi anyagoknak és omega-zsírsavaknak. Tanulmányok is bizonyítják, hogy rengeteg jótékony hatásának köszönhetően azok, akik fogyasztották, már pár nap után érezték a változást. Ennek fényében pedig nem meglepő, hogy sokan szinte megőrülnek érte. De mik is ezek a pozitívumok? Vegyük sorra őket!

Objektum doboz

Antioxidánsok

A goji több antioxidánst tartalmaz, mint bármely más élelmiszer. C-vitamin-tartalma 500x több, mint egy narancsé!!! Így a goji védi az immunrendszert, kitűnő gombaölő és gyulladáscsökkentő.

Egészséges bőr

A goji tápanyagai a bőr számára is értékesek: egészségessé, széppé és fiatalossá tehetik bőrünket, és védik a nap káros sugaraitól. A goji bogyó kivonata nemhiába szolgálhat bőrápoló, hidratáló- és védelmező krémek alapanyagául.

Forrás:
pixabay

Felel a szem egészségéért

A gojinak a látásra is van pozitív hatása. Mindez jelentős A-vitamin-tartalmának tudható be. A rossz fényviszonyok mellett segíti a jobb látást, csökkenti a vakfoltokat, és képes visszaszorítani az időskori látásromlást is. Plusz nemcsak a bőrünket védi ám a naptól, de a szemünket is!

Termékenység

A goji bogyót a kínai orvosok már régóta használják a terméketlenség kezelésére férfiaknál és nőknél egyaránt. A férfiaknál például képes meghosszabbítani a spermiumok élettartamát.

Forrás:
pixabay

Jobb közérzet

A goji bogyó leve segít a szervezeteteknek a stressz kezelésében, kellő energiát biztosítva ahhoz, hogy a nehézségekkel megbirkózzatok.

Cukorbetegség ellen

Azoknak, akik cukorbetegségben szenvednek, tökéletes választás a goji bogyó, ugyanis segít kiegyenlíteni a vércukorszintet.

Szóval, lányok, gojira fel!  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.