Egyéb kategória

Tisztázzuk végre! Mi a goji bogyó, és miért őrül meg érte mindenki?!

Goji bogyó: lehet, hogy már hallottatok róla, de lefogadom, hogy sokan nem próbáltátok, mert nem tudjátok, mi is az. Pedig annyi jótékony hatása van, hogy néha el sem hiszem, hogy mind belefér egy ilyen picike gyümölcsbe! Szóval itt az ideje, hogy megismerkedjetek ezzel a szuper terméssel, meglátjátok, szerelem lesz első kóstolásra!

vous - 2016.11.17.
Tisztázzuk végre! Mi a goji bogyó, és miért őrül meg érte mindenki?!

A goji bőséges forrása a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen fehérjéknek, vitaminoknak, poliszaharidoknak, ásványi anyagoknak és omega-zsírsavaknak. Tanulmányok is bizonyítják, hogy rengeteg jótékony hatásának köszönhetően azok, akik fogyasztották, már pár nap után érezték a változást. Ennek fényében pedig nem meglepő, hogy sokan szinte megőrülnek érte. De mik is ezek a pozitívumok? Vegyük sorra őket!

Objektum doboz

Antioxidánsok

A goji több antioxidánst tartalmaz, mint bármely más élelmiszer. C-vitamin-tartalma 500x több, mint egy narancsé!!! Így a goji védi az immunrendszert, kitűnő gombaölő és gyulladáscsökkentő.

Egészséges bőr

A goji tápanyagai a bőr számára is értékesek: egészségessé, széppé és fiatalossá tehetik bőrünket, és védik a nap káros sugaraitól. A goji bogyó kivonata nemhiába szolgálhat bőrápoló, hidratáló- és védelmező krémek alapanyagául.

Forrás:
pixabay

Felel a szem egészségéért

A gojinak a látásra is van pozitív hatása. Mindez jelentős A-vitamin-tartalmának tudható be. A rossz fényviszonyok mellett segíti a jobb látást, csökkenti a vakfoltokat, és képes visszaszorítani az időskori látásromlást is. Plusz nemcsak a bőrünket védi ám a naptól, de a szemünket is!

Termékenység

A goji bogyót a kínai orvosok már régóta használják a terméketlenség kezelésére férfiaknál és nőknél egyaránt. A férfiaknál például képes meghosszabbítani a spermiumok élettartamát.

Forrás:
pixabay

Jobb közérzet

A goji bogyó leve segít a szervezeteteknek a stressz kezelésében, kellő energiát biztosítva ahhoz, hogy a nehézségekkel megbirkózzatok.

Cukorbetegség ellen

Azoknak, akik cukorbetegségben szenvednek, tökéletes választás a goji bogyó, ugyanis segít kiegyenlíteni a vércukorszintet.

Szóval, lányok, gojira fel!  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!