Egyéb kategória

Hirtelen az egészség nagykövete lettem – Az IRONGIRL után tartsatok velem a 21 NAP – Pont neked életmódváltó program során is!

Az életmódváltás tudatos döntés – vagy mégsem? Néha előfordulhat az is, hogy csak úgy véletlenül kúszik be az életünkbe, onnantól pedig már nincs más dolgunk, mint vigyázni rá. De nagyon!

vous - 2016.08.22.
Hirtelen az egészség nagykövete lettem – Az IRONGIRL után tartsatok velem a 21 NAP – Pont neked életmódváltó program során is!

Évek óta „utazom” egészséges életmód témában. Vezettem ezzel kapcsolatos műsort hosszú ideig a tévében, majd a Még idén! kampány arca lettem Kropkó Péterrel közösen. Körbejártuk az országot, előadásokat tartottunk, rengeteg videót készítettem ebben a témában, melyek egy nagyon szerethető gondolatra voltak felfűzve: válts úgy életmódot, hogy csak a kisujjadat kelljen mozdítanod! Nem akartuk nagy, drasztikus változásokra rábeszélni az embereket, csak azt mutattuk meg nekik, hogy egy-két rosszul rögződött szokásunkat ha kicseréjük egy új, egészségesebbre, akkor azonnal egy teljesebb életet tudunk élni.

Forrás:
Nagy Bence

Apró változtatásokkal óriási változás

Ehhez néha elég csak annyi, hogy egy-egy alapanyagot kicserélünk egy receptben, vagy odafigyelünk arra, hogy naponta fél óra mozgást iktassunk be az életünkbe, melyet akár úgy is elérhetünk, ha a lépcsőt választjuk a lift helyett, vagy egy megállóval hamarabb szállunk le a villamosról, és sétálunk egy kicsit. Ennyi, ilyen kis dolgokon múlnak a nagy változások. 

A kis változások idővel pedig nagyokat fognak elindítani, ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Bár ránézésre – és ismerve a tényt, hogy modell voltam évekig – általában azt gondolják az emberek, hogy sportos életet élek, amióta az eszemet tudom. Pedig ez sajnos nem igaz, fiatalon még táncoltam, aztán elmaradt a mozgás. Az étkezésre már jobban odafigyeltem, de nem túl tudatosan, csak úgy félig-meddig.

Tudtam én pontosan, hogy mi rossz és mi jó, de néha nem igazán érdekelt. Ha megkívántam egy zacskó gumicukrot, akkor nosza neki, megettem bűntudat nélkül.

Ha sportról vagy mozgásról volt szó, nagyon lustává és fáradttá váltam hirtelen már a gondolattól is. Természetesen ha valami miatt muszáj volt megmozdulni, megcsináltam, de magamtól? Ugyan! Olyan voltam, mint a nagy átlag: mindenki tudja, mit kellene tenni, csak kinek van kedve, ideje, ereje rendszeresen sportolni? Voltak napok persze, amikor kedvet kaptam, és eldöntöttem: ma lesz a nap! Elmegyek futni, vagy legalábbis teletömöm a hűtőt salátával. Aztán mire hazaértem a munkából, a lelkesedésem alábbhagyott, és jött a szokásos gondolat: hagyjuk, majd holnap!

Egy munka, ami mindent megváltoztatott

Ki tudja, mi lenne ma, ha nem kerültem volna abba a helyzetbe, hogy én lettem az IRONGIRL futóverseny arca, ami izgalmas kihívást jelenlett a szervezőknek, és nekem is. Mivel tudták, hogy én meg a mozgás mennyire hadilábon állunk, jó üzenet volt mindenki számára:

hogyha engem fel lehet fél év alatt készíteni a nullából egy 10 km-es futásra, akkor nagyjából bárki képes erre.

Láss csodát, sikerült! Sőt idén már a félmaratont is teljesítettem a BEFiTRUN futáson. Erre rendkívül büszke vagyok! 

Forrás:
Molnár Anikó

Minek köszönhető a „csoda”?

Annak, hogy feladatként tekintettem az egészre. Muszáj voltam elmenni a meghirdetett közös edzőfutásokra, hiszen ott vártak a lányok, akik részben miattam jöttek, amellett, hogy kedvet kaptak a kihíváshoz. Ha ők nem lettek volna, én, lehet, feladom a harmadik alkalom után, de ott voltam fél éven keresztül heti egyszer, mert ők is ott voltak. Idővel pedig azon kaptam magamat, hogy mozgás után hazaérve nem akartam felfalni a hűtőmet, nem kerestem megszállottan egy kis dugicsokit, hanem a szervezetem magától jelzett, és friss, egészséges ételek után kezdtem sóvárogni.

Idén tavasszal már én buzdítottam a VOUS-lányokat, hogy ők is vágjanak bele a futásba, mert szuper érzés, amikor büszkék lehetnek magukra. Ekkor pedig a lányok, ugyanúgy, mint én eleinte, nem túl nagy kedvvel, de elmentek az első edzésre. Aztán a másodikra, harmadikra, majd ezen a nyáron teljesítették ők is az IRONGIRL-t.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mára a futás teljesen jó barátom lett, már nem feladat többé. Ma már azért futok, mert kívánom a nap végén a mozgást, ahogy az egészséges turmixokat, ételeket és a torna(N)órás edzéseket Andrással. Egyiket hozta a másik, végül szépen csendben belópozott az életembe a sport és a tudatos, minőségi étkezés szeretete. 

Miért váltsatok velünk életmódot?

365 lépés önmagunk felé

365 lépés önmagunk felé
Forrás:
Alexandra

A 21 NAP – Pont neked életmódváltó programmal éppen ugyanez a helyzet. Nem egy drasztikus fogyókúráról vagy egy edzőtáborról van szó, amit letudva úgy jutalmazza meg magát az ember, hogy fél perc elteltével ugyanott tart, mint előtte. A nevében is benne van: életmódváltás. Ha egy kis dolog megváltozik, más is pozitív irányba változik.

Nálam félig-meddig a véletlennek köszönhető, hogy elindultam a jó úton, nálatok 21 NAP-osoknál ez másként van. Tudatos döntést hoztatok, akárcsak Emcsi és Anna, az a két VOUS-lányunk, akik szintén részt vesznek a programban. Egészen biztos vagyok benne, hogy nagyszerű döntést hoztatok, amit a 21. nap végére ti is tapasztalhattok majd, sőt még azon is túl! Ne tartsátok magatokban a sikerélményeiteket, nyugodtan írjátok meg nekünk, hogy közösen örülhessünk a következő hetekben!

21 nap logo

Hol vagytok, 21 NAP-os lányok?

Te is csatlakoztál a 21 NAP – Pont neked programhoz? Előfizettél, és velünk kezdted az életmódváltást augusztus 22-én? Mutasd meg, honnan indulsz!

Küldd el a fotódat és a történetedet az info@vous.hu e-mail-címre a következő tárggyal: 21 NAP-os lány vagyok. A legjobb történeteket megjelentetjük itt a VOUS-n!

Posztolj Instagramra és Facebookra is! Használd a #21nappontneked hashtaget!

Ajánlott cikkek