Egyéb kategória

Az egészséges életmód tényleg drága? Nem drágább, mint a bikini, amit nem szívesen vesztek fel!

Bevallom: bikinimániás vagyok. Már áprilistól lesem a boltok polcait, online kínálatát, és várom, hogy mikor érkezik az új kollekció, mi legyen az idei csoda, amiben a strandon vonulok. A ragyogó óriásplakátokon, katalógusokon ámulva számos tavaszon át fogadtam meg, hogy itt és itt szerzem be az új fürdőruhámat, olyan gyönyörű darabokat terveztek. Aztán bementem a boltokba, és csalódottan tapasztaltam, hogy bizony a vállfán közel sem olyan csinosak, mint ahogy a reklámban tűntek…

vous - 2016.07.21.
Az egészséges életmód tényleg drága? Nem drágább, mint a bikini, amit nem szívesen vesztek fel!

Sokáig nem értettem, hol a hiba, mígnem összefutottam egy ausztrál márkával, aki szerint minden nőnek szüksége van egy kis fekete bikinire.

A képeiket elnézve leesett a tantusz: nem a bikini színe, mintája, fazonja számít igazán, hanem a test, ami benne van!

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy szeretnélek titeket bikinimodell méretre fogyasztani! Ellenkezőleg: szeretnék segíteni, hogy ti is átlássatok a szitán, és megértsétek, hogy a szépség, és főleg a kisugárzás nem azon múlik, hogy a legújabb trendnek megfelelő sminket és ruhákat viselitek.

Az egészség tényleg drága?

Anna Quindlen : Morzsás csendélet

Anna Quindlen : Morzsás csendélet
Forrás:
Alexandra Kiadó

Az egészséges életmód ellen az egyik leggyakoribb kifogás az, hogy drága. De tudjátok, még mi drága? A gyógyszerek! Persze ilyen fiatal korban nem igazán lehet riogatni titeket a rák, a szívbetegségek, a májcirózis kockázatával, mert csak legyintetek: hol van az még! Rosszabb esetben azt mondjátok, valamiben meg kell halni. Ez így van, bár úgy gondolom, nem mindegy, hogy mikor, és főleg, hogy mi miatt történik ez meg.

Azonban én ijesztgetés helyett éppen a szépség és fiatalság ígéretével szeretnélek titeket csábítani. Vallom, hogy a fenti példa nem csak a keveset takaró fürdőruhákkal állja meg a helyét. Természetes, hogy a nők minden szezonban figyelik a legújabb divatot: mit mutatnak be a divatheteken, mik lesznek az idei év slágerszínei. Figyelitek ezeket, és amint valami nektek tetszőt találtok, rohantok a boltba megvenni. Szezonról szezonra frissítitek a ruhatárokat, feditek be a testeteket különböző színes kencékkel és textilekkel, miközben önmagatokkal, a belsőtökkel valójában nem törődtök. Pedig ez utóbbi igazán hosszú távú befektetés lenne, hiszen míg új ruhát bármikor vehettek, a testetekből nem kérhettek újat, ha idő előtt elhasználtátok.

bikini fürdőruha testalkat Cséfalvay Fanny

A legjobb bikinik pici cicihez vagy széles csípőhöz – válasszatok fürdőruhát a testalkatotokhoz!

Már idén is eljött a pillanat, hogy beszerezzétek a hozzátok illő fürdőruhákat, de a trendek követésénél sokkal előbbre való, hogy csakúgy, mint az utcán, itt is a testalkatotoknak megfelelő darabot válasszatok. Igaz, hogy csak egy aprócska ruhadarabról van szó, de mégis könnyen formálhatjátok vele az alakotokat.

Ide kattintva kiderül, hogyan válasszatok hozzátok illő darabot!

Forrás:
iStock

Térjünk vissza az eredeti kérdésre!

Drága-e az egészséges életmód? Természetesen csinálhatjátok úgy, hogy drága legyen: acaipuding érett mangóval tízóraira, ebédre lazacfilé quinoás fodroskel-salátával, bikram jóga után oxigénsátras relaxáció heti ötször. De pontosan tudjátok, hogy ma már rengeteg alternatíva közül választhattok, igen, még vidéken is! A videomegosztó oldalaknak és a webshopoknak hála ma már mindenhol elérhető az egészséges életmód, ahova elér a wifi is. Kifogásnak persze jó.

Mert míg textilekkel burkolni magatokat, lealapozózni a fáradt-sápadt arcotokat, bedobni egy szelet csokit ebéd helyett könnyű, addig hetente háromszor mozogni, rendszeresen és tudatosan táplálkozni, odafigyelni testetek jelzéseire bizony sok munkát, kreativitást kíván meg.

De mit gondoltok, nem érné meg? Rövidtávon csak az, hogy nincs szükség bonyolult arckontúrozásra, mert belülről ragyog a bőrötök a gondos táplálástól, hogy tavasszal vidáman kaphatjátok elő a rövidebb szoknyákat, és nem kérdés, hogy bírjátok a gyűrődést, hiszen edzett testetekben edzett lélek is lakozik.

Ezeket az előnyöket hosszú távon is élvezhetitek, a testi és lelki betegségekkel szemben is sokkal ellenállóbbá válhattok. Persze, ha szeretnétek, emellett is vásárolhattok a legújabb divat szerint, de tudjátok, hogy az építkezés belülről kezdődik. A nap végén ugyanis leveszitek a ruhákat, lemossátok a sminket, és akkor, mindezek nélkül számít, hogy kik vagytok. Törekedjetek arra, hogy erős, kivülről-belülről ragyogó nők legyetek – higgyétek el, a környezetetek számára is sokkal feltűnőbb ez a belső kisugárzás, mint egy új magas sarkú.

És hogy mi lett velem és a bikinikkel? Megrendeltem a kis fekete, egyszerű szabású bikinit, és azóta abban eszem a fagyit a parton. De nyugi! Emellett heti négyszer megtaláltok az edzőteremben, és odafigyelek arra is, hogy mit eszem. Azért a fürdőruhamánia sem múlt el teljesen, azonban már nem izgatom magam különböző dizájnos extrákkal: idén vettem egy sötétkék fürdőruhát is!

Ajánlott cikkek