Egyéb kategória

Nézegessétek stresszmentesre magatokat mandalákkal

A stressz az élet megmérgezője, így az egészséges életmód sem csak a helyes táplálkozásnál és a rendszeres testmozgással kezdődik, hanem a lélek tisztításánál, stresszmentesítésénél. Tegyétek ezt példának okáért mandalával!
vous - 2016.02.01.
Nézegessétek stresszmentesre magatokat mandalákkal

A mandalát a tibeti és indiai kultúrában már évezredek óta használják mint meditációs eszközt. A mandala tulajdonképpen egy magas tudattartalom ábrázolása, ami segít az egyént eljuttatni az áhított célig, és visszaállítani az emberben az ideális egyensúlyt.

Középpontja szimbolizálja a világ közepét, kör alakja a szellemiséget, a négyzet az anyagi világot, de ezen kívül számos formát használnak még a mandala elkészítése során. A pont az egységet jelöli, a vonal a mozgást, a hullámvonal a terjedést. A fa az életet, a szív a szeretetet, míg a tulipán a nőiséget a kislánykortól a felnőtt asszonyig. A színek pedig érzelmeket társítanak ezekhez a formákhoz attól függően, mit szeretnénk elérni velük kapcsolatban. Íme pár szín és annak jelentése:

  • Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség
  • Rózsaszín: érzékenység, a “belső” gyógyulása, egyetemes gyógyulás
  • Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés
  • Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom
  • Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez

Készítsetek mandalát ti is, még idén, testesítsétek meg azokat a vágyakat, melyeket szeretnétek elérni, majd tegyétek ki a szobátok falára, de akár a párnahuzatotokra is. Íme néhány példa, hogy a mandala nagyon is elfér a lakásotokban mint dekoráció.

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.