Egyéb kategória

Nézegessétek stresszmentesre magatokat mandalákkal

A stressz az élet megmérgezője, így az egészséges életmód sem csak a helyes táplálkozásnál és a rendszeres testmozgással kezdődik, hanem a lélek tisztításánál, stresszmentesítésénél. Tegyétek ezt példának okáért mandalával!
vous - 2016.02.01.
Nézegessétek stresszmentesre magatokat mandalákkal

A mandalát a tibeti és indiai kultúrában már évezredek óta használják mint meditációs eszközt. A mandala tulajdonképpen egy magas tudattartalom ábrázolása, ami segít az egyént eljuttatni az áhított célig, és visszaállítani az emberben az ideális egyensúlyt.

Középpontja szimbolizálja a világ közepét, kör alakja a szellemiséget, a négyzet az anyagi világot, de ezen kívül számos formát használnak még a mandala elkészítése során. A pont az egységet jelöli, a vonal a mozgást, a hullámvonal a terjedést. A fa az életet, a szív a szeretetet, míg a tulipán a nőiséget a kislánykortól a felnőtt asszonyig. A színek pedig érzelmeket társítanak ezekhez a formákhoz attól függően, mit szeretnénk elérni velük kapcsolatban. Íme pár szín és annak jelentése:

  • Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség
  • Rózsaszín: érzékenység, a „belső” gyógyulása, egyetemes gyógyulás
  • Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés
  • Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom
  • Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez

Készítsetek mandalát ti is, még idén, testesítsétek meg azokat a vágyakat, melyeket szeretnétek elérni, majd tegyétek ki a szobátok falára, de akár a párnahuzatotokra is. Íme néhány példa, hogy a mandala nagyon is elfér a lakásotokban mint dekoráció.