A csokira általában úgy gondolunk mint a legédesebb bűnbeesésre. De mi van akkor, ha nem is akkora vétek csokit majszolni, mint ahogy eddig gondoltuk?
Nem véletlenül hívják a kakaót és a csokoládét az „istenek eledelének”. A Dél-Amerikában őshonos növényből kezdetben italt, majd később édességet is készítettek. A csokirajongóknak jó hír, hogy nemrég egy kutatás kimutatta, hogy…
…ha két héten át rendszeresen fogyasztunk étcsokoládét, azzal lényegesen lecsökkentjük a stresszhormon szintjét a szervezetünkben.
Persze nem ez az egyetlen jótékony hatása a csokoládénak. Köszönhetően a gazdag antioxidáns- mennyiségnek, a csokiról többször bebizonyították, hogy egészséges. Ahhoz, hogy egy csokoládé tényleg egészséges legyen, meg kell felelnie pár kritériumnak:
Jöjjenek a csoki jótékony hatásai!
Védi a szívünket
Egy tanulmány bebizonyította, hogy a rendszeres csokifogyasztás csökkenti a vérnyomást, így a szívbetegségek kockázatát is.
Jobb kedvre derít
Ausztrál tudósok kimutatták, hogy a csokifogyasztók nyugodtabbak, és elégedettebbek az életükkel.
Öregedésgátló
Újabb kutatások szerint a kakaó csökkentheti az életkorral kapcsolatos kognitiv diszfunkciót.
Csökkenti a cukorbetegség kockázatát
Brit kutatók felfedezték, hogy a flavonoidokban gazdag csokoládé megvédhet minket a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásától, és segít a vércukorszint szabályozásában.
Csokival életmódot váltani
Takács Nóri a Még idén! kampány keretein belül megmutatta nektek, hogyan térhettek át a tejcsokiról az étcsokira, hogy még egészségesebbek legyetek!