Egyéb kategória

Az egészséges popcorn létezik, így készítsétek el!

Imádom a popcornt. Moziba is csak azért megyek, hogy ehessek a kedvenc, baconös kukoricámból. Persze, ha a film is érdekes, akkor dupla élvezet. Dupla élvezet nekem, az egészségemnek pedig egy nagy adag kalórialöket.
vous - 2015.12.07.
Az egészséges popcorn létezik, így készítsétek el!

Már én is rájöttem, hogy nem túl jó dolog hetente bombáznom magam színezékkel teli, vajas kukoricával, ezért úgy döntöttem, hogy csökkentem a mozizást – így még spórolhatok is –, otthoni filmesteket tartok és elkészítem saját magamnak a popcornt. Hipermarketekben lehet kapni kukoricaszemeket, amit a tűzhelyen kell kipattogtatni. Ez a változat még egészségesnek is mondható. De ha valami különlegesebbre vágytok, hoztam még pár okos tippet az egészséges kukoricázáshoz.

Forrás:
pixabay.com

Zöld popcorn

Egy spirulina alapú nasi a leghatékonyabb összetevő, ami a popcornra kerülhet. Nálunk ezt por formájában vásárolhatjátok meg, amit a már említett otthon elkészített kukoricára szórhattok. A spirulina egy kék-zöld alga, ami tele van fehérjével, B-vitaminnal és vassal. Gyakran használják természetes élénkítőszernek kávé és energiaital helyett.

Sprayed water color paint on popcorn for our 3 dimensional trees. #greenpopcorn

Berny (@simply_berny) által közzétett fénykép,

Sajtos popcorn

Még mielőtt örülnétek, nem sajtot fogunk ráreszelni, hanem táplálkozási élesztővel szórjuk meg az otthon kipattogtatott kukoricát. Ez adja majd a sajtos ízt. Jöhet még rá fokhagyma- vagy vöröshagymapor.

Forrás:
pixabay.com

Karamellás popcorn

Ha a különleges ízek szerelmesei vagytok, akkor ez a recept kötelező. Semmi másra nem lesz szükségetek, csak vegán karamellaporra, na meg egy kis kókuszcukorra és fahéjra. Hogy ez a kellemes, édes íz még jobban érvényesüljön, szórjatok rá egy csipet tengeri vagy himalájai sót.

Ajánlott cikkek