Egyéb kategória

4 kérdést tegyetek fel, ha egészségesen szeretnétek táplálkozni

Mindnyájan tudjuk, milyen nehéz egészségesen étkezni, mivel minden telis-tele van olyan anyagokkal, amik károsan hatnak ránk. Éppen ezért kell feltennetek magatoknak négy kérdést, mielőtt esztek. Higgyétek el, így már menni fog!
vous - 2015.12.08.
4 kérdést tegyetek fel, ha egészségesen szeretnétek táplálkozni

A földben terem?

A fánk lisztből készül, a liszt pedig búzából, ami a földben terem, igaz? Ahelyett, hogy ostoba érvekkel próbáljátok megmagyarázni magatoknak, hogy valami egészséges, inkább törekedjetek a ténylegesen egészséges tápanyagokra. Válasszatok növényi eredetű és teljes kiőrlésű tápanyagokat, mint például a rizs, az árpa, a zöldségek és a gyümölcsök. De ezenkívül minden élelmiszer, ami rostokban gazdag, segíti a szív és az emésztés egészségét.

Mi van a címkéjén?

Néhány élelmiszer egészségesnek néz ki, de lehetnek benne olyan adalékanyagok, amelyek távol állnak az egészségtől. Olvassatok el mindent, amit a címkén láttok, nincs-e benne valamilyen tartósítószer, színezék vagy feldolgozott cukor. Minél kevesebb van a címkén, annál jobb.

Forrás:
Pixabay

Jó vagy rossz zsír?

Ha meglátjuk, hogy valamiben zsír található, még nem kell megijednünk. Nemcsak rossz zsírok vannak, hanem jók is. Bár a legjobb, ha az olajban sült ételeket kihagyjátok az étrendetekből, és a jó zsírokra koncentráltok. Ilyen az olívaolaj, az avokádó, a zsíros halak és a kókuszolaj.

Fűszeres vagy nem fűszeres?

Sok csomagolt élelmiszerben a sót használják ízesítőként, de a túlzásba vitt fűszerezés nemcsak puffadást okoz, hanem a vérnyomást is növeli. Korlátozzátok a fűszerek mennyiségét, és csakis egészséges fűszereket használjatok, amik mind gyulladáscsökkentőek. Ilyen fűszernövények a kakukkfű, kurkuma, kömény, fokhagyma, Cayenne-bors és a gyömbér.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!