Egyéb kategória

Igazi téli csemege, amitől a combjaitok is gyönyörűek lesznek

A tél egyik kedvenc csemegéje a szelídgesztenye. Képzeljétek csak el, hogy egy hideg este a hóesésben sétálgattok, és közben a forró gesztenyéből szemezgettek – még a nyál is összefut a szátokban, nem? És még egy jó hír: a gesztenye nemcsak finom, hanem egészséges is.

vous - 2015.11.30.
Igazi téli csemege, amitől a combjaitok is gyönyörűek lesznek

Amellett, hogy a gesztenye a téli esték egyik kedvenc nasija, rengeteg jótékony hatása is van. Használják gyógyszerként, igazi vitaminforrás, sőt, még meg is szépít titeket. Kell ennél több? Íme, 5 ok, amiért a gesztenye a kedvenc téli csemegénk.

Igazi vitaminbomba

Rengeteg B-vitamint, C-vitamint, káliumot és magnéziumot tartalmaz. E-vitamin-tartalma miatt védi a sejtjeinket, antioxidáns hatása pedig megköti a szabadgyököket.

Gyógyszerként is használják

A népi gyógyászatban a hasmenés és a hurutos megbetegedések ellen, valamint görcsoldásra is használták. Nemcsak a termését, hanem a belőle készült mézet, valamint a fa kérgét és levelét is.

Forrás:
pixabay.com

Gyönyörű combjaitok lesznek tőle

Eszcin található benne, aminek jótékony hatásai közé tartozik, hogy csökkenti a narancsbőrt is. Ha feszes és sima combokat szeretnétek, akkor a gesztenye lehet a megoldás!

Gesztenyetea

Tudtátok, hogy a gesztenyéből teát is készítenek? Pedig igen, ráadásul légzőszervi betegségek esetén remek gyógyszer lehet napi 1-2 bögre.

Gesztenyebarna hajszín

Régen gesztenyelevelekből főzött teát tettek a nők a hajukra, hogy gesztenyebarna legyen a színe. Ma azonban már elég, ha gesztenyekivonatot tartalmazó sampont vagy balzsamot választotok, hogy barna hajatok gesztenyés árnyalatban tündököljön!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: