Egyéb kategória

3 ok, amiért nem fogysz a futástól

Miért van az, hogy körbefutottad az egész kerületet, kiszámoltad, mennyi kalóriától szabadulhattál meg úgy nagyjából és a mérleg mégsem annyit mutat, mint amennyire számítottál? Itt van pár lehetséges ok, ami miatt nem úgy fogysz, ahogy szeretnél!
vous - 2015.08.17.
3 ok, amiért nem fogysz a futástól

Rosszul számolod a kalóriákat

Az összes sport közül a futás a leghatásosabb, amitől fogyhatsz, hiszen minden testrészed megmozgatja. Egy átlagos férfi másfél kilométer futással 124 kalóriát éget el, míg egy nő csak 105 kalóriát. Ami azt jelenti, hogy ha nagyjából öt kilométert futsz, 315-370 kalóriát tudsz elégetni. Ennek általában annyira örülünk, hogy meg is ajándékozzuk magunkat egy kis finomsággal. Mondjuk egy tejeskávéval, amiben pont annyi kalória van, mint amennyit elégettél. 
Tanulság: ne kávézz futás után örömödben.

Forrás:
Pixabay

Kerülöd a zsíros ételeket

Ami rendben is van, egy bizonyos szinten. De mielőtt minden létező energiaforrást megvonnál magadtól azzal a céllal, hogy ettől biztos gyorsabban fogsz fogyni, várj még egy kicsit. A szervezetednek szüksége van a zsírra, hiszen épp ebben szívódnak fel a vitaminok is (A, D, E, K), és ez szabályozza az éhségérzetet.

Ne fuss üres gyomorral

Tuti hallottad, hogy korán menj, reggeli nélkül, üres hassal futni. Ez azért nem pont így működik. Sport előtt ne hagyd ki a reggelit, mert a testi megerőltetés és a szükséges energia hiánya nem tesz jót a belső szerveidnek. Tipp: 20 perccel edzés előtt igyál meg egy pohár langyos vizet és egyél egy banánt. Nem terheli meg a gyomrod és energiát is ad.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.