Egyéb kategória

Ha nyers ételeket esztek, megváltozik az életetek

A minap olvastam, hogy az egészséges étkezés nem a cél, hanem értékes eszköz a szabadság és a szeretet útján. Az egészséges étkezéshez mindenképpen hozzátartozik a nyers ételek fogyasztása, amik azért válhatnak legjobban a hasznunkra, mivel a természet alkotta módon fogyasztjuk őket. 

vous - 2015.08.11.
Ha nyers ételeket esztek, megváltozik az életetek

Diéták rengetegében

Hosszú az út a középúthoz. Nagyjából húsz évet töltöttem azzal (és még csak 32 vagyok), hogy aggódjak az alakom miatt, és keressem a megfelelő táplálkozási módot. Volt, hogy minden apró mozzanatra figyeltem, volt, hogy semmi nem érdekelt, csak ettem, amit megláttam. Sokat tapasztaltam, így ezeknek köszönhetően rájöttem, mi hogyan hat a szervezetemre. Testre, lélekre, elmére egyaránt. 

Miért jobb nyersen?

A nyers ételt a természet alkotta, tökéletes módon fogyasztjuk, megvan benne minden szükséges tápanyag, enzim, napfény.

Én magam azt vettem észre, hogy frissebb vagyok tőle, mintha kitisztulnának a sejtjeim, teljesen másképpen kezdek érzékelni. Az ízeket tisztábban érzem, a testem erőre kap, tudatom nyitottabb, így több mindent felfogok a világból, egyáltalán, az életből. Emellett többet érzékelek önmagamból is. Sokan számolnak be róla, hogy tudatszintjük emelkedik a nyers étel fogyasztásának hatására. Másképpen kezdünk működni… a legegyszerűbb ezt a változást megtapasztalni, ha minden este vacsorára nyers salátát esztek. Az alvásotok nyugodtabb lesz, az ébredésetek gyorsabb, a napotok energikusabb.

Én magam szeretek kísérletezni. Szerintem csak így jöhettek rá, mi jó nektek. Ez is az élet felfedezésének egy módja. 

Ne ess a ló túlsó oldalára!

Lehet persze elköteleződni, teljes valóval valami felé fordulni, ám nem feltétlen ez hozza a kívánt eredményt. Én magam az egyensúly híve vagyok, amit oly nehezen találok. Inkább mondom úgy: az egyensúly felé tartok. Hajlamos vagyok a végletek között ingadozni, és az ingám sokszor nehezen áll be középre. 

Forrás:
istock

A főtt ételről egyelőre nem szeretnék lemondani, viszont tudom, hogy délutáni nasinak szívesebben eszem nyers répát mandulával, mint bármi egyéb készételt. A zöld vagy a gyümölcsöktől színes turmixok hangulatjavítóak, emésztést serkentőek.

Az első időkben bizony vannak elvonási tünetek, azonban a ropogtatás és a friss gondolatok kárpótolnak.

A rágóizmaim úgy elfáradnak, hogy kevesebbet is kívánok. Az a legfurcsább, amire az agyam megszokja ezt az új állapotot: új utak, új irányok nyílnak, új terveim kerekednek.
Tartsatok velem!

Ajánlott cikkek