Gondolom, ti is, mikor karfiolt vesztek, akkor a törzsét levágjátok, és a leveleivel együtt kidobjátok. Pedig az a helyzet, hogy a karfiol levelei is ehetőek! Valamennyire érthető is, hogy kidobjátok, hiszen gyakran fel se tűnnek, olyan aprók, nem tudnánk egy adagnyi köretet készíteni belőle, ám kiegészítő finomságnak kiváló, próbáljátok ki még idén!
A karfiol leveleivel ugyanis, ha nem túl fásak, hanem frissek, könnyedén feldobhatjátok a legegyszerűbb köretet is. Hoztam is párt szuper főzőtippet!
Zöld turmix
A zöld turmix igaz tisztítókúra lehet a szervezeteteknek, a lényege, hogy csupa zöld dolgot tegyetek bele. A karfiol levele tökéletes erre, párolva vagy frissen, keverjétek össze madársalátával, rukkolával, vízzel hígítva felfrissít és üdévé tesz!
Színes köretek, krémlevesek
Rizsbe, bulgurba, hajdinába vagy kuszkuszba keverve igazi csemege. Mindössze annyi a dolgotok, hogy megpároljátok, majd a kész köretbe belekeveritek. Emellett pedig salátákba is kiváló, tegyétek lencse mellé, tonhalas salátába, de krémlevesek tetejére szórva is nagyon finom!
Arra azonban ügyeljetek, hogy ha karfiolt vásároltok, akkor a levelei világoszöldek legyenek. A sárgás foltok törésről, ütődésről árulkodnak, azok már nem annyira egészségesek, keressetek inkább másikat!