Egyéb kategória

Ne dobjátok ki a karfiol leveleit, szuperfinomakat főzhettek velük!

Gyerekkoromban utáltam a karfiolt, ám mint annyi gyerekkori undort, ezt is kinőttem. Olyannyira, hogy ma már magában, párolva is megeszem nasinak, bár az még engem is meglepett, hogy a fehér részein túl is van mit enni belőle.
vous - 2016.01.29.
Ne dobjátok ki a karfiol leveleit, szuperfinomakat főzhettek velük!

Gondolom, ti is, mikor karfiolt vesztek, akkor a törzsét levágjátok, és a leveleivel együtt kidobjátok. Pedig az a helyzet, hogy a karfiol levelei is ehetőek! Valamennyire érthető is, hogy kidobjátok, hiszen gyakran fel se tűnnek, olyan aprók, nem tudnánk egy adagnyi köretet készíteni belőle, ám kiegészítő finomságnak kiváló, próbáljátok ki még idén!

A karfiol leveleivel ugyanis, ha nem túl fásak, hanem frissek, könnyedén feldobhatjátok a legegyszerűbb köretet is. Hoztam is párt szuper főzőtippet!

Zöld turmix

Forrás:
pixabay

A zöld turmix igaz tisztítókúra lehet a szervezeteteknek, a lényege, hogy csupa zöld dolgot tegyetek bele. A karfiol levele tökéletes erre, párolva vagy frissen, keverjétek össze madársalátával, rukkolával, vízzel hígítva felfrissít és üdévé tesz!

Színes köretek, krémlevesek

Rizsbe, bulgurba, hajdinába vagy kuszkuszba keverve igazi csemege. Mindössze annyi a dolgotok, hogy megpároljátok, majd a kész köretbe belekeveritek. Emellett pedig salátákba is kiváló, tegyétek lencse mellé, tonhalas salátába, de krémlevesek tetejére szórva is nagyon finom!

Arra azonban ügyeljetek, hogy ha karfiolt vásároltok, akkor a levelei világoszöldek legyenek. A sárgás foltok törésről, ütődésről árulkodnak, azok már nem annyira egészségesek, keressetek inkább másikat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.