Egyéb kategória

Ne dobjátok ki a karfiol leveleit, szuperfinomakat főzhettek velük!

Gyerekkoromban utáltam a karfiolt, ám mint annyi gyerekkori undort, ezt is kinőttem. Olyannyira, hogy ma már magában, párolva is megeszem nasinak, bár az még engem is meglepett, hogy a fehér részein túl is van mit enni belőle.
vous - 2016.01.29.
Ne dobjátok ki a karfiol leveleit, szuperfinomakat főzhettek velük!

Gondolom, ti is, mikor karfiolt vesztek, akkor a törzsét levágjátok, és a leveleivel együtt kidobjátok. Pedig az a helyzet, hogy a karfiol levelei is ehetőek! Valamennyire érthető is, hogy kidobjátok, hiszen gyakran fel se tűnnek, olyan aprók, nem tudnánk egy adagnyi köretet készíteni belőle, ám kiegészítő finomságnak kiváló, próbáljátok ki még idén!

A karfiol leveleivel ugyanis, ha nem túl fásak, hanem frissek, könnyedén feldobhatjátok a legegyszerűbb köretet is. Hoztam is párt szuper főzőtippet!

Zöld turmix

Forrás:
pixabay

A zöld turmix igaz tisztítókúra lehet a szervezeteteknek, a lényege, hogy csupa zöld dolgot tegyetek bele. A karfiol levele tökéletes erre, párolva vagy frissen, keverjétek össze madársalátával, rukkolával, vízzel hígítva felfrissít és üdévé tesz!

Színes köretek, krémlevesek

Rizsbe, bulgurba, hajdinába vagy kuszkuszba keverve igazi csemege. Mindössze annyi a dolgotok, hogy megpároljátok, majd a kész köretbe belekeveritek. Emellett pedig salátákba is kiváló, tegyétek lencse mellé, tonhalas salátába, de krémlevesek tetejére szórva is nagyon finom!

Arra azonban ügyeljetek, hogy ha karfiolt vásároltok, akkor a levelei világoszöldek legyenek. A sárgás foltok törésről, ütődésről árulkodnak, azok már nem annyira egészségesek, keressetek inkább másikat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!