Egyéb kategória

Élelmiszerek, amelyekkel több kalóriát égetünk, mint amennyi van bennük

Egy sor olyan élelmiszer létezik, amely bűntudat nélkül beépíthettek a diétába. Márcsak azért is, mert ezek több kalóriát égetnek, mint amennyit tartalmaznak. Hogy is van ez?

vous - 2018.05.29.
Élelmiszerek, amelyekkel több kalóriát égetünk, mint amennyi van bennük

Bár mi, a VOUS-nál a kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres mozgás és kellő mennyiségű pihenés szentháromságában hiszünk, néha ennél több kell ahhoz, hogy formába lendüljünk. Ha szorgosan számoljátok a kalóriákat, akkor valószínűleg tudtok arról, hogy léteznek olyan alapanyagok, élelmiszerek, amelyek több kalóriát égetnek, mint amennyit tartalmaznak.

A titok csupán annyi, hogy a szevezetnek sokkal több energiát igényel a megemésztésük, mint amekkora a zeller vagy a répa energiatartalma. Arról nem is beszélve, hogy ezek a vitamindús és egészséges rágcsálnivalók az étvágyat is csökkentik. Ráadásul sok-sok rostot tartalmaznak, amely még inkább felpörgeti az anyagcserét is.

  • zeller (20 kalória / 100 gramm)
  • répa (29 kalória / 100 gramm)
  • görögdinnye (25-30 kalória / 100 gramm)
  • uborka (12 kalória / 100 gramm)
  • grépfrút (36 kalória / 100 gramm)
  • alma (60 kalória / 100 gramm)
  • narancs (45 kalória / 100 gramm)
  • karfiol (30 kalória / 100 gramm)
  • fejessalára (14 kalória / 100 gramm)
  • zöldbab (30 kalória / 100 gramm)
  • citrom (29 kalória / 100 gramm)
  • paradicsom (18 kalória / 100 gramm)
  • cukkini (15 kalória / 100 gramm)
  • mandarin (50 kalória / 100 gramm)
noriedz

Lehet, hogy eddig rosszul edzettetek? – A leggyakoribb hibák a neten terjedő fitneszvideókban

A csináld magad vlogoknak és videóknak hála ma már nemcsak főzni, sminkelni, tanulhatunk meg otthon 10 perc alatt, de egy „szempillantás” alatt ki is gyúrhatjuk magunkat. Feltéve, ha jól, szabályosan csináljuk, mert bizony vannak olyan gyakorlatok, amelyeket könnyű rosszul bemutatni és ezáltal rosszul elsajátítani – a helytelenül végzett gyakorlatok pedig nemcsak eredménytelenek, de balesetveszélyesek is. Megmutatjak, melyek azok az otthoni fitneszmozdulatok, amelyeket sokszor hibásan látunk viszont a neten.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.