Nehéz lehet krumplinak lenni! Mindig csak a forró olajban sütik ki, a rántott húsnak, mint ezeréves barátnak, már csak odabiccent, semmi újdonság. De még az értékeivel sincsenek tisztában a fogyasztók. Ti jóban vagytok a krumplival? Az írás végére másként fogtok rá tekinteni!
A szerethető burgonya
A krumpli igenis finom, és egészséges is, szeressétek nyugodtan. A búza mellett másik legfontosabb alapélelmiszerünk, sok C-vitamint tartalmaz, amely hőkezelés hatására természetesen csökken. Keményítő formájában szénhidrátot tartalmaz, mely a test számára fontos energiaforrás. A burgonya kiváló rostforrás, támogatja az emésztést, tele van vitaminokkal, mint kálium, B-vitaminok, folsav.
Persze nem arra buzdítunk, hogy mindennapos táplálékotok legyen, hiszen a változatosságban van az erő, csak a tudatot jó kinyitni arra is, milyen új módokon tudjátok a krumplit felhasználni.
Sült krumpli másként
A krumplit persze a legegyszerűbb meghámozni, felszeletelni és olajba dobni, ez a változat valóban nem igazán egészséges. (Viszont finom, ezért engedélyezett néha-néha.) Ennél jobbat tesztek magatoknak és a krumplinak is, ha sütőben sütitek steakburgonyaként a következő módon:
Kívül ropogós, belül krémes lesz, mondjam, hogy abbahagyhatatlan?
Francia krumpli
Ha magamból indulok ki, akkor ettől elaléltok. Sokáig készül, sütőben sül, és nagyon finom.
A krumpli a tejszínes keverékben puhul át, ennek időt kell hagyni. Krémesen puha lesz, ún. „comfort food”, amit szívesen esztek a kanapéra kucorodva, igen, még nyáron is, egy tál salátával.
A csodálatos burgonyatorta
Könnyed, félórás vacsora a következő finomságom.
Tehát a sütőben készül el az étel, megpirul a teteje, a tojás összefogja az egészet, ti pedig finomat esztek. Egészségetekre!