Otthon

„Akinek egy lány ilyen süteményt készít, azonnal szerelembe fog esni”

Először süssetek dús mézes lapokat, majd kerüljön közéjük házi főzésű, vaníliás tejbegríz. Minden lapot kenjetek meg vastagon házi meggylekvárral. Amikor már majdnem felfaltátok a szemetekkel, még szórjátok meg a tetejét durvára tört dióval. Egyszerre édes, könnyű és gyümölcsös.
vous - 2015.06.13.
„Akinek egy lány ilyen süteményt készít, azonnal szerelembe fog esni”

Így néz ki a 2014-ben debütált Legényfogó torta, amely az akkor újszerű naked, azaz csupasz külsővel jelent meg. A naked cake elnevezés önmagáért beszél, aki ránéz a tortára egyszerre látja a mézes lapokat, a kicsorduló tölteléket és a meggylekvárt is. 2015-ben az úgynevezett naked cake édességek élik világukat. Idén az új trendnek megfelelően az esküvői torták is csupaszon, burkolat nélkül kerülnek a násznép elé, élővirág és gyümölcs díszítéssel. A Legényfogó torta így nem csak a neve miatt lehet tökéletes választás esküvőre.

„Azért választottam a Legényfogó nevet a tortának, mert az a legény, akinek egy lány ilyen süteményt készít azonnal szerelembe fog esni” – mesélte Nándori László aranykoszorús cukrászmester, a torta megálmodója. „Fontos szempont volt, hogy a torta mindenki által könnyen, otthoni körülmények között is elkészíthető legyen. 2014-ben a Magyarország Tortája versenyen 4. helyezést értünk el vele” – mondta a mester, aki folyamatosan büszke lehet ínycsiklandozó műveire. Ha legényeket nem is, de rengeteg vendéget megfog ezzel a süteménnyel. A legényfogó receptek azonban nemcsak egy cukrászda számára hozhatnak sikert.

Nem hivatalos legényfogó ételek közül a különleges sütemény miatt most biztosan a torta a legismertebb, pedig különböző sütemények és levesek is megkapták ezt az elnevezést. Volt, ahol a hagyományosan, zsírral készült, házi lekvárral töltött linzerkarikák, megint máshol a gazdag húsleves számított legényfogó ételnek, amellyel állítólag valamelyik felmenő asszony levette a lábáról a jövendőbelijét.

És a ti családotokban van legényfogó recept? 

A cikkben látható fotó illusztráció.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!