Otthon

A nyár kedvence: a bubble tea – készítsétek el otthon, egyszerűen és természetesen!

Thaiföldön született, de ma már az egész világon elterjedt és nagyon népszerű ital a bubble tea, amit egyre többféle változatban kóstolhatunk az erre szakosodott trendi helyeken. Már nemcsak tea, hanem mindenféle shake, turmix, kávéféle kapható a ruganyos kis gumiszerű gyöngyökkel gazdagított italból, ráadásul könnyen elkészíthető otthon is.

vous - 2017.06.13.
A nyár kedvence: a bubble tea – készítsétek el otthon, egyszerűen és természetesen!

Mik is ezek a színes, gumicukorszerű, ízesített gyöngyök, amiktől olyan mutatós és jópofa a bubble tea? Egy teljesen természetes, ázsiában kedvelt alapanyag, a tápióka, amit arrafelé sokféle formában készítenek, többek között édes pudingfélét is főznek belőle – innen jött valamikor a '80-as években egy thaiföldi teaház leleményes tulajdonosának az ötlete: az átlátszóra főtt tápiókagyöngyöt színezi, majd a jól lehűtött, ízesített teához adja.

ancsa tea

„Olyannyira az életünk része lett a teázás, hogy még az esküvőnk témája is eköré épült”

„Tea. Mi jut eszünkbe erről a szóról? Bögre, forró víz, gyümölcs ízesítésű filteres tea, méz és citrom: szeretjük is, pokróccal és egy könyvvel bekuckózva. Majdnem ezer éve, hogy a távoli Kínában elkezdték termeszteni a teacserjéket jótékony hatásuk miatt. Ezért is, a ma ott élők számára sokkal természetesebb szálas teát vásárolni. Ma már én is hasonlóképp gondolom: eszem ágában sem lenne almaízű, langyos, cukros vizet inni, pedig néhány éve még pontosan ezt tettem.” Fotósunk, Ancsa cikkét itt olvashatjátok. 

A semleges ízű tápióka nálunk kevéssé ismert és használt alapanyag, pedig ideális szénhidrátforrás, a gluténérzékenyeknek valóságos ajándék, használható, akár liszt, akár gyöngy formájában is.

Eredetileg fehér színű, de ma már a népszerű ital miatt színezett változatban is kapható, jellegzetessége, hogy kocsonyásra, zselésre, áttetszőre fő, ami főzéskor vagy főzés után egyébként természetesen is színezhető, ha például erős teába, céklalébe, meggylébe – rosszabb esetben ételfestékbe – áztatjuk néhány órára. 

Forrás:
Depositphotos

Kíváncsiak vagytok a receptre? Irány a Cookta oldala

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.