Otthon

Lusta vagy, de megéheztél?

Fáradtan, melóból hazaérve órákat robotolni a konyhában? Na nem, azt már nem! Nyugi, nem is engedem, de gondoskodom róla, hogy szuper kaja kerüljön a tányérotokra. Most figyeljetek!

vous - 2015.07.06.
Lusta vagy, de megéheztél?

Nem is kell a melóra kenni, egész egyszerűen van olyan, amikor úgy ennénk valamit, de ahhoz is lusták vagyunk, hogy elmenjünk a konyháig. Van egy rossz és egy jó hírem. A konyháig sajnos muszáj lesz kislattyogni, viszont ezeket az ételeket tényleg 2 perc alatt összedobhatjátok, előkészíthetitek, a többi meg már a sütő dolga.

Sangria

Kezdjük az aperitiffel! Persze, lemehetnétek a boltba egy jó sangriáért, de ugyan… Az otthon, "vész" esetére tartott borocska, valamint likőrök is kiválóan megteszik. Jó, borospohár azért kelleni fog (de senki sem fog megszólni, ha a Hello Kitty-s poharadban készíted) és egy marék gyümölcs. A legjobb, ha a málna-narancs kombót választjátok. Annyi az egész, hogy a pohár aljában összenyomogatjátok a gyümölcsöket, majd felöntitek 1-2 shot likőrrel, végül jöhet hozzá a bor. Ha túl erős, akkor öntsétek fel szódával. Persze, ilyen hőségben a jégkocka sem árt. Na, hogy ízlik?

Egyserpenyős spagetti

Martha Stewarttól származik az ötlet, azóta minden menő blogger ezt csinálja, szóval mi is. Egyszerű az egész: egy nagy serpenyőbe tegyetek annyi spagettitésztát, amennyit megesztek, dobjatok rá hagymát vagy fokhagymát, vagy akár mindkettőt, majd jöhet egy kis só, bors. Öntsétek fel épp annyi vízzel, ami ellepi, és forraljátok fel. 10 percig főzzétek, majd szórjatok rá valamilyen sajtot, amit otthon találtok. 

Csokis croissant-(féleség)

Ha lenne leglustább édesség cím, akkor tuti, hogy ez vinné a prímet. Nem kell hozzá más, csak a kedvenc csokitok, vagy éppen amit otthon találtok (a húsvétról megmaradt csokinyuszi is tökéletes) és réteslap. Nyugi, a boltban kapható fagyasztott változat is jó. Szóval, kisebb-nagyobb négyzeteket vágjatok a lapokból, lehetőleg több réteget rakjatok egymásra, majd jöhet a közepébe a csokidarab. (Táblacsoki esetében 3 kockából álló sor.) Csomagoljátok be a csokidarabot, kenjetek rá tojássárgáját. Melegítsétek elő a sütőt 200 fokra és süssétek 15-20 percig, amíg barna nem lesz a teteje.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
Világ
5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
vous - 2022.12.07.
Mostanában egyre inkább terjed a vitorlázás iránti érdeklődés a Balatonon. Sokan szeretnék kipróbálni, de ehhez nincs meg a megfelelő képesítésük ezért számukra a vitorlás bérlése lenne a megoldás. Ehhez azonban manapság már kapitányt is lehet bérelni így már megoldható a kirándulás. Arra is van lehetősége a vitorlázást kipróbálni akaróknak, hogy csak egy rövidebb két órás vitorlás bérlést próbáljanak ki, így kiderülhet valóban tetszik-e ez a sport. Természetesen van olyan lehetőség is, hogy egész napos 8 órás hajó és kapitány bérlést vegyen igénybe, sőt még a hajót is kiválaszthatják.

Otthon