Otthon

Lusta vagy, de megéheztél?

Fáradtan, melóból hazaérve órákat robotolni a konyhában? Na nem, azt már nem! Nyugi, nem is engedem, de gondoskodom róla, hogy szuper kaja kerüljön a tányérotokra. Most figyeljetek!

vous - 2015.07.06.
Lusta vagy, de megéheztél?

Nem is kell a melóra kenni, egész egyszerűen van olyan, amikor úgy ennénk valamit, de ahhoz is lusták vagyunk, hogy elmenjünk a konyháig. Van egy rossz és egy jó hírem. A konyháig sajnos muszáj lesz kislattyogni, viszont ezeket az ételeket tényleg 2 perc alatt összedobhatjátok, előkészíthetitek, a többi meg már a sütő dolga.

Sangria

Kezdjük az aperitiffel! Persze, lemehetnétek a boltba egy jó sangriáért, de ugyan… Az otthon, "vész" esetére tartott borocska, valamint likőrök is kiválóan megteszik. Jó, borospohár azért kelleni fog (de senki sem fog megszólni, ha a Hello Kitty-s poharadban készíted) és egy marék gyümölcs. A legjobb, ha a málna-narancs kombót választjátok. Annyi az egész, hogy a pohár aljában összenyomogatjátok a gyümölcsöket, majd felöntitek 1-2 shot likőrrel, végül jöhet hozzá a bor. Ha túl erős, akkor öntsétek fel szódával. Persze, ilyen hőségben a jégkocka sem árt. Na, hogy ízlik?

Egyserpenyős spagetti

Martha Stewarttól származik az ötlet, azóta minden menő blogger ezt csinálja, szóval mi is. Egyszerű az egész: egy nagy serpenyőbe tegyetek annyi spagettitésztát, amennyit megesztek, dobjatok rá hagymát vagy fokhagymát, vagy akár mindkettőt, majd jöhet egy kis só, bors. Öntsétek fel épp annyi vízzel, ami ellepi, és forraljátok fel. 10 percig főzzétek, majd szórjatok rá valamilyen sajtot, amit otthon találtok. 

Csokis croissant-(féleség)

Ha lenne leglustább édesség cím, akkor tuti, hogy ez vinné a prímet. Nem kell hozzá más, csak a kedvenc csokitok, vagy éppen amit otthon találtok (a húsvétról megmaradt csokinyuszi is tökéletes) és réteslap. Nyugi, a boltban kapható fagyasztott változat is jó. Szóval, kisebb-nagyobb négyzeteket vágjatok a lapokból, lehetőleg több réteget rakjatok egymásra, majd jöhet a közepébe a csokidarab. (Táblacsoki esetében 3 kockából álló sor.) Csomagoljátok be a csokidarabot, kenjetek rá tojássárgáját. Melegítsétek elő a sütőt 200 fokra és süssétek 15-20 percig, amíg barna nem lesz a teteje.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.