Test

Kell aggódnod a kalciumhiány miatt? Ebből a 3 kérdésből kiderül!

Ha nem jutunk elég kalciumhoz, akkor az egész testünk szenved. A kalciumra ugyanis nemcsak a csontjainknak van nagy szüksége, hanem a fogainknak és a körmeinknek is. Ha nem tudjátok, hogy nektek kalciumhiányotok van-e, akkor a következő három kérdésből kideríthetitek!
vous - 2022.10.27.
Kell aggódnod a kalciumhiány miatt? Ebből a 3 kérdésből kiderül!

A kalciumhiány tüneteit nagyon nehéz észrevenni, csak akkor lesz egyértelmű, amikor már túl késő. Akkor a csontok elvékonyodnak, amiken törések alakulhatnak ki. Ha biztosra akartok menni, akkor teszteljétek magatokat, és válaszoljatok a következő kérdésekre! Ha mind a háromra igen a válasz, akkor valószínűleg a kalciumhiány titeket is érint.

Ezer helyről olvasni mindenfélét a tej jó és rossz hatásairól, de mik is a tények és hogyan is néz ki mindez? Kattintsd IDE az igazságért!

1. Gyakran ébredtek arra az álmotokból, hogy izomgörcsötök van?

A kalciumhiány az idegvégződések túlérzékenységével, ezen keresztül pedig görcsös fájdalmakkal, izomrángással járhat együtt – írja a Women’sHealth.

2. Sok a lyukas fogatok?

Ha a testetek nem jut elég kalciumhoz, azt leginkább a csontjaitok és a fogaitok érzik meg. Így tehát ha kalciumhiányban szenvedtek, akkor valószínű, hogy van néhány lyukas fogatok.

3. Folyton letörik a körmötök?

Akárcsak a csontoknak és a fogaknak, a körmöknek is szüksége van kalciumra ahhoz, hogy erősek és egészségesek legyenek. Ha a körmötök elvékonyodott és folyton letörik, akkor az a kalciumhiány jele is lehet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.