Test

Ugye nem szoktál inni? Ilyen hatással van az energiaital a szervezetünkre

Az energiaital az egyik legnépszerűbb ital mind közül a fiatalok körében, ám nem árt, ha tudjuk, hogy túlzott fogyasztása milyen hatással lehet szervezetünkre.
vous - 2022.10.11.
Ugye nem szoktál inni? Ilyen hatással van az energiaital a szervezetünkre

Energiaital – nincs olyan ember, aki legalább egyszer életében ne fogyasztott volna. Mert úgy hisszük, ettől felpörgünk, könnyebben megy majd a munka vagy a tanulás, sőt, a bulikhoz már elengedhetetlen kellékké vált. Van viszont néhány érvünk, ami ellene szól…

Az energiaital blokkolja a vitaminokat

Az energiaitalok nagy mennyiségű koffeint tartalmaznak, ami azonban nemcsak blokkolja a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, de ki is hajtja kb. 60%-ukat. Ez fokozottan legyengítheti az immunrendszerünket.

Depresszió, szorongás

Sajnálatos módon a magas koffein tartalmú italok olyan mentális betegségeket is okozhatnak, mint a szorongás vagy a depresszió, sőt, reakcióba léphetnek az agyműködést vagy idegrendszert szabályozó gyógyszerekkel.

Vesekő

Az energiaital egyik legdominánsabb alkotóeleme az aszkorbinsav, amely bizonyítottan növeli a vesekő kialakulásának kockázatát.

Összességében talán annyit fűzhetünk ehhez még hozzá, hogy természetesen ebben az esetben is a mértéktartás a legfontosabb. Nem lesz semmi súlyos betegségünk, ha néha-néha megiszunk egy energiaitalt, hosszan tartó és rendszeres, nagy mennyiségben való fogyasztása azonban már okozhat egészségügyi panaszokat.

Kattints az infografikára, és tudj meg többet a krónikus fáradtságról!

Ezekkel az ételekkel növelheted az energiaszinted. Kattints IDE, ha szeretnél többet megtudni a krónikus fáradtságról!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.