Test

Felejtse el a gondjait, kényeztesse magát minőségi masszázzsal

Kevesen tudják, hogy a masszázs mennyi mindenre jó valójában. Sokan hiszik, hogy kizárólag csak arra való, hogy egy nehéz nap után felfrissüljünk, vagy épp kimasszíroztassuk az izomcsomóinkat egy jó masszőrrel. Azonban a masszázs sokkal, de sokkal többre képes ennél. Mire alkalmazható még?
vous - 2022.11.25.
Felejtse el a gondjait, kényeztesse magát minőségi masszázzsal

Segít oldani a stresszt

A stressz az egyik vezető lelki probléma a különféle civilizációs betegségek kialakulásában. A folyton jelenlévő feszültség pedig nem tud csak úgy magától gyakran eltávozni. Aki volt már valaha stresszes, az tudja, hogy az izmok szinte beton keménnyé válhatnak általa. Ezt pedig a stresszoldás mellett a megfelelő masszírozással lehet igazán oldani. Ha igazán profi szakemberhez megyünk, akkor szinte biztos, hogy nem csak a gyakorlott fogásokra számíthatunk egy stresszoldó masszázs kapcsán, hanem a hangulat is pihentetni fog minket. A stresszoldó masszőr sosem erősen masszíroz, hanem az a célja, hogy fokozatosan szüntesse meg a feszültséget az izmokban. Olyan termékeket használ, mint például a Muay krém, amely kifejezetten izomlazító, stresszoldó hatással rendelkezik. Ezen kívül várható, hogy szakavatott módon és a lehető legfájdalommentesebben fogja kezelni a begyulladt izomcsomóinkat is. Merthogy a stressz nem csak kemény izmokat, de fájdalmas izomcsomókat is eredményezhet. Az ilyen csomók nyomják az idegeket, az inakat, és gyakran zsibbadást okoznak a karunkban, de még a fejünk is fájhat tőle. Ezért mielőtt folyamatos fájdalomcsillapítás után nyúlnánk, keressünk azért fel masszőrt – lehet végleg megoldja majd a különféle hátfájással és fejfájással járó tüneteinket.

Hatékony a méregtelenítésben

Manapság egyre elterjedtebb a méregtelenítő masszázs. Ez a masszírozási forma segít abban, hogy a pangó nyirokmirigyeket újra beindítsa, továbbá a zsírszövetet és a narancsbőr szövetet átdolgozva hatékonyan segít annak lebontásában. Ezt általában olyan professzionális masszőrök végzik, akik jól értenek a szervezet működéséhez és a megszokott masszázságy mellett speciális eszközöket – például elektromos, ultrahangos masszírozó készülékeket –  alkalmaznak a még hatékonyabb eredmény érdekében.

Képes helyreállítani a mozgás funkciókat

Sokan még mindig nem ismerik el, de az a helyzet, hogy a nem balesetből vagy betegségből eredő korlátozott mozgás gyakran azért következik be, mert nem mozgunk. A mozgásszegény életmód és a szénhidrátban dús étkezés pont azt hozza magával, hogy az izmainkat szó szerint felemészti a testünk. A gyenge vázizomzat tartás problémákat eredményez, aminek folyományaként hátfájás, derékfájás és ezáltal a korlátozott mozgás alakul ki. Amennyiben életmódot váltunk, és ismét elkezdjük aktívan használni az izmainkat, akkor a probléma visszafordítható, azonban a letapadt izomzatot a leghatékonyabban olyan masszírozással lehet visszaállítani, amely speciális tudást igényel. Például a gyógymasszőrök profi módon képesek végleg megszüntetni a különféle hát- és derék fájdalmainkat. Ha pedig mozgásunkban korlátozottak vagyunk, akkor sem kell aggódni a gyógymasszőrök gyakran elektromos masszázságyak segítségével könnyítik meg pácienseiknek az ágyra való felszállást.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.