Test

Ajakimplantátum vagy ajakfeltöltés? Melyik a jobb? – előnyök és hátrányok

Mi a különbség az ajakimplantátum és az ajakfeltöltés között? Milyen előnyei, és hátrányai vannak az egyes beavatkozásoknak? Melyiket érdemes választanod, ha teltebb ajkakat szeretnél? Alábbi cikkünkben ezt foglaltuk össze röviden!
vous - 2023.05.11.
Ajakimplantátum vagy ajakfeltöltés? Melyik a jobb? – előnyök és hátrányok

Ajakimplantátum?

Az ajakimplantátumok az ajaknövelés egyik formája, amely során kis bemetszéseket hoznak létre a száj sarkaiban. Amibe szilikon implantátumok helyezhetők.

Az ajakbeültetés előnyei:

 • A szilikon implantátumok látványos átalakulással járnak.
 • A szilikon implantátumok hosszú élettartamúak, tartósak, az eredmény sokáig látható

Az ajakbeültetés hátrányai:

 • A műtét után gyakori a zúzódás és duzzanat
 • A súlyos mellékhatások fokozott kockázata, mint például fertőzések, implantátum eltolódás, allergiás reakciók, csomók, hosszan tartó duzzanat vagy zúzódások és ajak aszimmetria
 • Az implantátum eltávolítása rendkívül nehéz

Biztonságos az ajakműtét?

Az implantátumokkal végzett ajaknagyobbítás csak kis bemetszéseket igényel, és általában biztonságosnak tekinthető. Azonban, mint minden műtétnél, itt is fennáll a vérzés, a fertőzés és a nem kielégítő eredmények kockázata. Csökkentheti kockázatait, ha megfelelő plasztikai sebész végzi el a beavatkozást. A választás előtt fontos a plasztikai sebész vélemények böngészése is, hiszen így biztos lehetsz benne, hogy a műtét is biztonságos, és az eredmény is szép lesz. Az ajakimplantátumok hatékony módja a teltebb és szimmetrikusabb megjelenés kialakításának. Behelyezésük után akár évtizedekig is kitartanak – lényegesen tovább, mint a töltőanyagok. Az ajakimplantátumok azonban több kockázattal járnak, mint az injekciók, és előfordulhat, hogy nem minden beteg számára a legmegfelelőbbek.

Ajakfeltöltés

Az injekciós ajaknagyobbítás nem más, mint az ajak feltöltése hialuronsavas dermális töltőanyagokkal, vagy egyéb a plasztikai sebészetben használt hatékony töltőanyagokkal. Az ajakfeltöltéshez nincsen szükség műtéti bemetszésre, a töltőanyag fecskendővel kerül a bőr alá.

Az ajakfeltöltés előnyei:

 • Természetes megjelenésű javulás az ajkak alakjában, szerkezetében és térfogatában
 • A hosszú távú zúzódások vagy duzzanat kockázata jelentősen csökken
 • Az allergiás reakciók rendkívül ritkák
 • A betegeknél elért eredmények körülbelül egy évig tarthatnak

Az ajakfeltöltés hátrányai:

 • A vérzés, duzzanat, bőrpír, érzékenység és véraláfutás gyakori mellékhatások
 • A súlyos mellékhatások közé tartoznak a fertőzések, allergiás reakciók, csomók, hosszan tartó duzzanat vagy zúzódások vagy ajak aszimmetriája
 • Az ajak-injekciók eredményei nem tartósak

Mennyi ideig tartanak az ajakinjekciók?

A töltőanyagokkal végzett ajaknagyobbítás kevesebb kockázattal jár, mint az implantátum, de nem olyan tartós. A legtöbb ajakfeltöltő 12-18 hónapig visszaállítja a térfogatot, de az eredmények megőrzéséhez ismételt injekciókra lesz szükség. Az, hogy a hatás pontosan meddig tart, függ a választott töltőanyagon túl a genetikádon, és azon is, hogy milyen életmódot folytatsz, a felépülési időszakban betartod-e az orvos utasításait.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.